Kako uviti kosu uz pomoć figara

Svi kažu da sa dugom kosom imaš najviše varijanti za frizuru, ali je činjenica da sve nas sa dugom kosom manje-više mrzi da to radimo, već jednostavno skupimo na 2-3 načina ili pustimo. I kada poželimo lokne, ne možemo da se setimo kako smo to ranije radili niti nam je jasno kako to lokne svima tako lepo stoje, osim nama. Problema zapravo nema, samo vam treba malo vežbe da biste se vratile u sedlo.
Kako uviti lokne uz pomoc figara

Kako uviti kosu uz pomoć figara

  1. Ako je figaro vaš izbor, onda morate imati mnogo kvalitetnih preparata kako biste kasnije sanirale štetu koju figaro napravi. Bez obzira što figaro najbrže napravi lokne (ne moramo da motamo ni čičak uvijače, ni suđeraste, ni da se feniramo, niti da čamimo satima ispod haube), figaro najbrže i najviše štetš vašoj kosi. Rešenje je da ga ipak ne koristite tako često.
  2. Najpre morate da operete kosu i da je osušite.
  3. Ako želite prirodnije lokne, onda ne nanosite ništa na kosu. Ako želite čvršće lokne koje će duže trajati, onda na kosu nanesite penu za kosu.
  4. Za jednake spiralne lokne ćete kosu odvajati simetrično na jednake pramenove, a onda te pramenove motati na figaro. Glavno pravilo je da lokne uvek motate od lica, a ne ka licu. Nešto prirodniji izgled ćete postići ako figaro navijate kao vikler. Pazite da se ne opečete. Zadržite par sekundi sklonite figaro.
  5. Pramen ponovo skupite u loknu i pričvrstite ukosnicom dok se ne ohladi.
  6. Kada sve pramenčiće uvijete i kada se svi ohlade, možete staviti malo laka za kosu, tek da još malo učvrstite kosu.
  7. Ako želite prirodnije lokne, onda pramenje kose odvajajte nasumice i bez reda. Tako će neke lokne biti sitnije, neke krupnije. Kada se lokne ohlade, takođe ih malo (i izdaleka) učvrstite lakom.
  8. Kada ste završili sa uvijanjem, zabacite glavu unapred. Lokne malo protresite, a prstima diskretno raščešljajte samo koren kose. Vratite kosu nazad. Frizura može da vam ostane takva, a možete je dalje oblikovati – u rep, punđu, trakom za kosu ili rajfom i slično.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

2 komentari

  1. Avatar photo
    Daliborka Pitulic

    Korisna stvar:)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *