Kako ubiti nervozu

Uobičajena je situacija da nas svakog dana bar nešto iznervira. Lako je reći nemoj da se nerviraš ali jako teže primeniti to i u praksi. Zbog gluposti, sitnica, roditelja, partnera, dece, kolega, novca i mnogih drugih bitnih i manje bitnih stvari. Grickamo nokte, lupamo glavom u zid, gušimo se, pušimo cigaru za cigarom a da sednemo malo i udahnemo duboko možda barem malo zaobiđemo stres i stresno stanje koje nam se smeši i koje će nam kad tad doći glave. Jer kao što je opšte poznato stres je tihi ubica, pa da ne bi ubio on nas ubijmo mi njega.nervoza

Kako ubiti nervozu

  1. Poznato je da se jogom i usporenim disanjem oslobađamo straha koji je glavni okidač nervoze. Dubokim i sporim uzdisajima mozgu šaljemo signale sve je u redu, ništa nije strašno, samo opušteno. Kada nas neko iznervira, kada nas obliva hladan znoj, srce ubrzano kuca a nama dođe da vrištimo iz petnih žila umesto da napravimo spektakl na poslu, ulici, kod kuće, poradimo na disanju i oslobodimo se uzbuđivanja, anksioznosti, straha i napetosti. Najbitnije kod paničnih napada na primer je da uzdisaj bude kraći od izdisaja. Dok uzimate vazduh zamislite kako unosite dobro u sebe a izbacujete sve negativno što truje vaš organizam. Ponekad uspeva i ona fora izbroj do deset. Sigurno ste i u filmovima dosta puta videli scenu kada iznervirani uzme papirnu kesu i udiše u nju. Probajte. U svakom slučaju bolje nego da lomite, urlate i dižete sami sebi još više pritisak.
  2. Zen bašte su novi hit među stanovnicima Srbije. To je zapravo kineski izum, kutija preko koje se sipaju pesak, kamenčići i školjke i uz njih idu obavezno grabulje. Cilj je da grabuljanjem po pesku usresredite se na jednu stvar, da budete maksimalno koncentrisani i pronađete svoj unutrašnji mir.Ukoliko ne možete da nađete ovako nešto a imate viška slobodnog vremena budite kreativni i napravite ih sami. Čovek da bi pronašao sopstveni mir potrebno je da svaki dan provede bar 15 minuta sam sa sobom i svojim mislima. Naravno ovo nije trajno rešenje za vaše probleme ali dobro je ponekad opustiti se, ne razmišljati o njima ukoliko znamo da će se oni sami od sebe, vremenom rešiti, ovaj izum nazovimo instant rešenjem.
  3. U Srbiji se godišnje popiju milioni tableta za umirenje i lekari upozoravaju na zloupotrebu. Uvek je bolje smiriti se uz vruć čaj na nekom mirnom mestu. Najbolji čajevi za vaše živce su mtičnjak, valerijana, glog, lipa, lavanda, hmelj, kantarion. Možete piti sa limunovim sokom i medom, po vašem ukusu. Jako bitan vitamin za nervni sistem je tijamin. Tijamina ima u svinjskom mesu, proizvodima od integralnog brašna, grašku i pasulju. Zelena salata neka vam bude neizostavni sastojak večere uz malo limunovog soka i maslinovog ulja i možete reći zbogom napetosti.
  4. Ko se smeje duže živi. Smeh predstavlja jedan od najekonomičnijih, najboljih i najprirodnijih anti-stres preparata. Kad se iznervirate uzmite pročitajte neku knjigu, članak na internetu, pogledajte klip ili neku komediju. Možete da pozovete nekog uvek nasmejanog, prijatnog, pozitivnog prijatelja čiji je smeh toliko zarazan da čim ga čujete počnete i vi grohotom da se smejete. Zato je najbitnije da oko sebe uvek imate takve prijatelje jer niko vas ne može izvući sa dna koliko oni mogu svojom pozitivnom energijom. Ispričajte se preko telefona, prisetite se starih dogodovština ili jednostavno možda i najbolje uhvatite ga za ruku pa pravac bioskop ili pozorište ukoliko se daje neki interesantan komad.
  5. „Moja se devojka uvek smeje za vreme seksa. Bez obzira na to šta upravo čita. “ Eto leka za smeh i dobro raspoloženje. U toku seksa organizam izbacuje sijaset hormona koji pozitivno utiču na stres, nervozu, ankcioznost i depresiju. Naučnici kažu da je dobar čak i za glavobolju pa zato ona stara ne mogu sada boli me glava ne pije više vodu. Uhvatite partnera i uživajte, ukoliko ga nemate uvek možete sami da se igrate.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

anya

Avatar photo
Veliko dete.U pmsu jednom mesečno 30 dana ( za one koji su se pitali da li izlazim iz njega).Hejter kategorija A šablon zašto belo kad može crno.Zavisnik od leptirića u stomaku,hodanja po oblacima i crtanja srcića.Ne voli životno takmičenje,nadmetanje i kopiranje.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *