Kako samostalno isplesti pletenicu Riblja kost

Pletenicu Riblja kost možemo uz vrlo malo truda same da ispletemo. Da bi uopšte počeli sa pletenjem podrazumeva se da imamo dovoljno dugu kosu za ovu frizuru. Sa malo vežbe pletenje Riblje kosti će postati rutina, a vi uvek možete da imate romantičnu frizuru za svaku priliku. Ćešalj, ukrasna gumica za kosu, lak za kosu i malo vremena je sve što nam treba za ovaj poduhvat.
Riblja kost

Kako samostalno isplesti pletenicu Riblja kost

  1. Čistu kosu dobro rasčešljati. Ona ne sme da bude nimalo zamršena.
  2. Na mestu odakle želimo da nam, počne pletenica kosu sakupiti kao kada želimo da je uvežemo u konjski rep.
  3. Držeći je tako na tom istom mestu svu kosu razdelimo na dva jednaka pramena tako što ćemo kroz sredinu provući palac leve ruke i obuhvatiti Levi pramen, a desnom ćemo odvojiti i izravnati Desni pramen. Radi lakšeg razumevanja pramenove će nazivati „Levi pramen“ i „Desni pramen“.
  4. Prilikom daljeg rada ruke iza glave uvek držite palac naspram palca.
  5. Levi pramen obuhvatite sa tri poslednja prsta leve ruke, a palcem i kažiprstom prihvatite Desni glavni pramen.
    Sada je sva kosa raspoređena u levoj ruci, a desna je slobodna.
  6. Desnom rukom, palcem i kažiprstom odvojiti od Desnog pramena sa spoljne strane (prema licu) jedan sitniji pramen, prebaciti ga i spojiti sa Levim pramenom. Levi pramen držimo stisnut sa dva, poslednja prsta leve ruke, srednjim prstom između ,Desni pramen prihvatamo palcem i kažiprstom, tako da su pramenovi u ruci odvojeni.
    Sva kosa je raspoređena u levoj ruci a desna ruka ostaje slobodna.
  7. Ovaj sitan pramen uzimamo više sa donje strane pletenice, ili direktno ukoliko pletenicu počinjemo od vrha, ili sredine glave, pomalo odvajamo od vlasišta polazeći od lica.
  8. Sada prebacite započetu pletenicu u desnu ruku tako što ćete između dva najmanja prsta desne ruke prihvatiti Desni pramen, srednjim prstom ih odvajate, a Levi pramen prihvatiti palcem i kažiprstom.
    Sva kosa je raspoređena u desnoj ruci a leva ruka ostaje slobodna.
  9. Levom rukom palcem i kažiprstom odvojiti od Levog pramena sa spoljne strane (prema licu) jedan sitniji pramen koji treba prebaciti i spojiti sa Desnim pramenom. Desni pramen stisnite sa dva poslednja prsta desne ruke, srednjim prstom ih držimo odvojene, a Levi pramen prihvatamo palcem i kažiprstom iste ruke.
    Sada je sva kosa raspoređena u desnoj ruci, a leva ruka je slobodna.
  10. Levi pramen prihvatiti u levu ruku izmežu tri poslednja prsta, a Desni pramen između palca i kažiprsta.
    Opet je slobodna desna ruka.
  11. Postupak pletenja ponavljajte od 6 do 9 koraraka dokle god smatrate da se može plesti.
    Uvek odvajati od spoljnog dela pramena kose sa jedne strane, prebaciti ga preko i dodati u drugi pramen, i tako dokle može.
  12. Prilikom pletenja kosu ne stezati previše, da bi pletenica delovala bujnije i opuštenije. Tek negde pri kraju počnite čvršće da pletete kosu.
  13. Dovršenu pletenicu uvezati ukrasnom gumicom za kosu.
  14. Ako želite, frizuru možete da učvrstite sa malo laka za kosu.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Od stvari će vam trebati: , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Vesna

Avatar photo

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Jedan komentar

  1. Veoma lepo objasnjeno i slikama prikazano !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *