Kako se rešiti napadnih prodavaca

Ima dana kada vaš telefon učestalo zvoni i dok vi očekujete zaista važne vesti, uporno vam se dešava fenomen „srećnog dobitnika posredstvom slučajnog odabira telefonskog broja“. Ljubazni operateri privatnih firmi, anketari, prodavci osiguranja i dr. dosađivaće vam i oduzimati vreme dajući informacije koje niste tražili. Kako se tom prilikom ponašati? Ima načina da ih se brzo i relativno ljubazno oslobodite.

Ukoliko ste strastveni ljubitelj anketa, svih mogućih nagradnih igara i ćaskanja preko telefona sa nepoznatim osobama nemojte čitati ovaj članak!Nepozeljne ponude

Kako se rešiti napadnih prodavaca

  1. Kada neželjeni pozivi marketinških službi postanu nepodnošljivi treba smisliti efikasan način da ih se što brže rešite.
  2. Jedan od načina je da pustite operatera da izdeklamuje svoju ponudu, zahvalite se i kažete da niste zainteresovani.
  3. Brži način bi bio da na sva njihova pitanja odgovorite negativno, ma šta to bilo, šta god vi zaista mislili o tome.
  4. Treći način je da odmah po njihovom predstavljanju kažete:
    • – da vam nikakve usluge od njih nisu potrebne,
    • – da vlasnik nije kod kuće,
    • – da nema nikog punoletnog u stanu
    • – da nažalost mnogo žurite i nemate vremena da pričate sa njima.
  5. Ako izaberete ovo poslednje, treba da imate spreman odgovor i na to kad ćete opet biti kod kuće. Odgovorite vrlo neodređeno.
  6. U krajnjem slučaju, pitajte Telekom da li možete sakriti i zaštititi svoj fiksni broj.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

2 komentari

  1. Ovo je slično, ili točno to samo i ovdje (Slovačka) i imam strah da svuda u svetu. Dobro, kad ima neki neki prodavac osiguranja moj fiksni telefonski broj koji svaki moze da pretraži u javnom telefonskom registru, već jendo nerazumlju. Kako da je možno da neke privatne marketinške ili slične firme dobiju moj PRIVATNI broj mobitela koj sigurno nikada ni sam davao nikakve merketinske firme, ni moj mobilni operator nedobio kod mene nikakvu dozvolu da prodaje moj broj dalje neke druge firme. Ovo je prekid zakona o čuvanju ličnih informacija i u svake državi sa važečima zakonama bi firma koja očigledno prodala naše lične podatke (broj mobitela) druge firme mora da dobije skupu globu. Na žalost naše države nisu nikakve stvarne pravne države… Ko ima novac, ten pise zakone…

    • Avatar photo
      Dragica Majstorovic

      Ako sam dobro obaveštena, Srbija je donela Zakon o zatiti podataka o ličnosti 2008. godine. Tema o kojoj govorimo jeste povreda tog zakona naročito ako je zloupotrebljen mobilni broj telefona. Zahvaljujući sporoj administraciji, neki zakoni kao da su na nižoj lestvici prioriteta, pa se slučajevi ne rešavaju i narod ne pokušava da se žali i koristi svoja prava.
      Žao mi je što ni u Slovačkoj nije bolja situacija. Pre svega ostalog, možda bi Vam pomoglo da isključite opciju info poruka na svom mobilnom telefonu. Ako nije do toga, možda su vas pronašli na internetu ili u krajnjem slučaju mobilni provajder ne postupa po pravilu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *