Kako napraviti originalni ram za slike

Bez obzira da li je ram za slike potreban vama lično ili ste rešili da nekome poklonite ram, nije loša varijanta da umesto običnog rama za slike koji može svuda da se kupi, vi jednostavno napravite neki potpuno originalni ram. Rezultat će biti da će svi pomisliti na vas kada pogledaju taj ram. Takođe, ako želite da poklonite svoju sliku ili fotografiju, možete je pokloniti upravo u originalnom ramu. Poklon koji ste sami napravili će se uvek više ceniti od bilo kog drugog poklona.
Ram za slike

Kako napraviti originalni ram za slike

  1. Danas se jeftini ramovi za slike mogu naći svuda. Možete kupiti neki u veličini koja vam odgovara, pa ćete ga dorađivati po vašoj želi. Slede predlozi za dorađivanje rama.
  2. Obojite ga u boje koje odgovaraju prostoriji u kojoj će se slika nalaziti. Druga varijanta je da ram obojite u boje slike ili fotografije. Vaša mašta je jedina granica, jer samo od vaše mašte zavisi da li će ram biti jednobojni ili šareni.
  3. Lepkovi sa šljokicama, šljokice i štras mogu da vam pomognu u kreiranju originalnog rama koji privlači pažnju.
  4. Sakupite objekte koje ćete lepiti po ramu – ko kaže da ram mora da bude samo četvrtasti ili okrugli? Razbijte monotoniju. Za sliku mora, na primer, nabavite pesak, pesak u boji, školjkice i kamenčiće. Za slike sa venčanja kožete ukrasiti ram u čipku, bele cvetiće ili možete da reciklirate „cvećke“ kojima su se kitili svatovi. Veštačko cveće takođe nije loš izbor, a relativno je jeftino.
  5. Možete lepiti slova po ramu, kako bi konkretnije ukazali na bitan momenat slike ili zalepili vašu poruku, namenu i slično.
  6. Dekupaž tehnika je relativno jednostavna, ali ipak za spretnije. Obucite vaš ram u divne salvete, a onda ga prelakirajte.
  7. Nemojte da vezujete dekupaž samo za salvete. Uzmite stare slike, isečke iz novina, odštampajte zanimljive momente i onda ih zalepite na ram. Sve to kasnije prelakirajte.
  8. Takođe možete iskoristiti i tkanine, čipke, tekstove i slično.
  9. Probajte da na dugmad gledate kao na dekorativna sredstva. Kombijacija sa ramom za slike bi mogla pozitivno da vas iznenadi.
  10. Ako ste spretni sa glinom, možete sami napraviti elemente koji vam odgovaraju, pa ih nakon pečenja i bojenja lepiti na ram.
  11. Ram možete napraviti i potpuno sami. Pritom se ne morate držati pravila i tražiti odgovarajuće letvice, drvene ili plastične. Iskoristite ono što imate – grančice, suvo cveće, karton, konopac, stare olovke, drvene bojice, slamčice, stare novine
  12. Konopac je, recimo, vrlo zahvalan za pravljenje – kada ga premažete lepkom, on postaje čvrst i samim tim zahvalan za pravljenje rama (ili kutija?). Izmerite sliku, počnite da motate konopac po obimu slike i lepite sloj po sloj. Posle možete da obojite, lakirate, lepite elemente – radite šta vam padne na pamet. Sa starim novinama možete postići sličan efekat, ako ih isečete na trake, pa lepite trake jedne na druge.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

3 komentari

  1. Avatar photo
    Dragica Majstorovic

    Kako mastovite ideje! Hajde da se igramo, a ako ne ispadne kako smo zamislil…nema veze, ipak ce imati vrednost kao rucni rad!

  2. Avatar photo

    Sigurno cu pokušati da ukrasim neki ram! :D Stvarno su super ideje ;)
    Moja drugarica je napravila nešto slično kao na ovo slovo E na slici i ispalo je predobro! :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *