Kako se koriste maskare u boji

Sve žene i šminkeri će se složiti da je maskara najbitniji komad šminke. Ni jedan detalj ne može toliko da vam promeni izgled kao maskara. Za tili čas vam istakne pogled, „otvori“ oči, učini da delujete sređeno i definitivno skreće pogled sa eventualnosti na licu koje niste stigli da prikrijete podlogama. Ovo je period kada najradije biramo boje u svojoj odeći, sa više volje se spremamo i sređujemo, a samim tim unosimo i više boje u našu šmiku. U slučaju da ste jedna od onih hrabrih dama koja se usuđuje da nosi divne maskare u svim bojama, treba da se podsetite par pravila.
Maskare u boji

Kako se koriste maskare u boji

  1. Maskare u boji mogu biti plave, zelene, teget, ljubičaste, crvene, srebrne, zlatne, bronzane i td. Naravno da će vas povući da najpre izaberete onu u svojoj omiljenoj boji, ali probajte malo da budete praktični u odabiru boje.
  2. Najpre, ten vašeg lica može biti topao ili hladan – odnosno, može da dominira rozikasta(hladna) ili žuta boja (hladna). Sa hladnim tenom radije izaberite toplu boju, a sa toplim tenom hladnu boju. Ovo pravilo nije definitivno, naravno, može se desiti da vama odgovara upravo suprotno.
  3. Boja vaših očiju svakako igra glavnu ulogu. Šminkeri savetuju da, ako želite da istaknete oči, nikako ne birate maskaru u boji vaših očiju. To pravilo nije isključivo, naravno, jer se može desiti da baš vama tako najbolje stoji.
  4. Boja kose – iako ne postoje zvanična pravila, činjenica je da crnkama plave i teget nijanse sjajno stoje na trepavicama. To ne znači da neće stajati i plavušama, ali njima ipak bolje stoje pastelne nijanse, dok crvenokosama sjajno stoje intenzivne plave i zelene nijanse. Ova „pravila“ morate kombinovati sa vašom bojom tena i bojama očiju. Recimo, ako niste prirodna plavuša, pretpostavićemo da imate topao (taman) ten, pa bi vama odatle mogla sjajno da stoji upravo teget maskara.
  5. Maskara sama po sebi ne može toliko da istakne pogled, boju očiju i slično, ako je ne ukombinujete sa odgovarajućom šminkom. Uz ajlajnere u svim bojama, nemate ograničenja. Nije loše da uz maskaru jedne boje koristite ajlajner ili olovku za oči upravo u boji maskare. Ako ćete koristiti i senku, onda nemojte da i senka bude u istoj boji, već senka mora biti u kontrastnoj boji. Na primer, uz ljubičastu maskaru (i ajlajner) sjajno ide siva boja. Tamno plave i teget se lepo slažu sa crnom, ali svetlo plave i svetlo zelene nikako ne idu uz crnu senku. Ako ste baš letnje raspoloženi, možete koristiti žutu ili narandžastu senku sa svojom plavom ili zelenom maskarom.
  6. Vaša odeća takođe igra neku ulogu. Nemojte baš insistirati da se sve potpuno slaže u tonu, ali nemojte baš spojiti ni preko 3 boje. Budite umereni i setite se da je manje više (less is more). Što manje boje na sebi i na licu, bolje ćete izgledati. Posebno ako ih logistički uklopite. Recimo, ako imate zelene oči, stavili ste ljubičastu maskaru i sivu (srebrnu) senku, nije loše da obučete nešto sivo. Ljubičasta odeća bi bila malo previše ljubičaste.
    Dakle, ovo je samo primer, a vi ćete odlučiti kako ćete kombinovati.
  7. Samo nanošenje maskare u boji je malo drugačije od nanošenja vaše svakodnevne maskare. Najpre ćete na gornju trepavicu naneti tanak sloj maskare odozgo na dole (dakle, na gornju stranu gornje trepavice). Sačekajte par sekundi, pa nanesite regularno maskaru u boji na donji kraj gornje trepavice. Neka se malo prosuši, prođite češljićem za trepavice da razlepite šta se zalepilo (ako je potrebno) i postupak ponovite. Vodite računa da ne nanesete previše slojeva, jer ćete tako ulepiti trepavice, načiniti ih teškim i prljavim, a gromuljice i da ne pominjemo. Čak ni pogrešna boja podloge nije gora od ulepljenih trepavica. Dakle, morate imati meru. Ako češljić za trepavice ne možete ni da prinesete trepavicama, znači da ste naneli previše slojeva. Na donju trepavicu nanesite samo malo boje.
  8. Maskaru u boji možete naneti i na same vrhove trepavica, ako ste prethodno stavili vašu omiljenu dnevnu maskaru – u braon ili crnoj boji. Vrhovi u boji će posebno lepo izgledati ako koristite zlatnu, srebrnu ili bronzanu maskaru.
  9. Ako baš niste fan maskara u boji, ali biste ponekad voleli trepavice u boji – zašto ih ne kupite? Danas možete naći veštačke trepavice u svim bojama, po pristojnim cenama i sa alikatorima za lako nanošenje.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *