Kako prirodnim putem čistiti lice

Drage moje dame, u ovoj velikoj krizi zašto bi bacali pare na skupe kozmetičke tretmane ili kozmetičke preparate u raznim drogerijama kad se sva potrebna sredstva za čišćenje lica nalaze baš na dohvat vaše ruke, u vašoj kuhinji. Prirodno, bez hemikalija i jeftino. Koje jaje, kukurzno brašno, kvasac, mleko i sirće učiniće da zablista vaše lice tokom cele nedelje.
Prirodna nega lica

Kako prirodnim putem čistiti lice

  1. Uzmete jedno belance i umutite penasto, dodate jednu kasiku kukuruznog brašna (po želji domace). To sve namažete na vaše lice i sačekate da se osuši dvadesetak minuta.
  2. Kružnim pokretima vlažnim rukama skidajte masku sa lica i umijte se na kraju mlakom a onda hladnom vodom.
  3. Sledeći korak je da uzmete jabukovo sirće i komadićem vate očistite vaše lice. Sačekajte desetak minuta malo da se to osuši. Za to vreme pravite sledeću masku.
  4. Uzmete četvrtinu kockice kvasca i stavite dve tri kapi mleka, sačekajte malo da vidite da li treba još, jer maska treba da bude kao pasta, dovoljno da se razmaže po licu.
  5. Nanesite masku na lice, sačekajte opet dvadesetak minuta i opet mlakom vodom se umijte da skinete masku.
  6. Krajnji korak je da nanesete na lice vašu odgovarajuću hidrantnu kremu za lice i da blistate cele nedelje.
  7. Ukoliko nemate vremena da stalno pravite svoju masku, onda obavezno nabavite ovu kremu za koju imate moju toplu preporuku.

 

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dijana Papic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

3 komentari

  1. Ovaj nacin ciscenja lica je fenomenalan,odusevljen sam. Inace, imam osetljivu kozu i ne prijaju mi pilinzi iz prodavnica,uvek mi se upali koza i pocrveni pa sam ih iz tih razloga i izbegavala. Medjutim, maska sa kukuruznim brasnom i belancem je pun pogodak. Preporucila bih ovaj nacin ciscenja lica svima, a pogotovo osobama sa osetljivom kozom. Pozdrav

  2. Da,da ovaj nacin je pun pogodak i drago mi je kad cujem da jos neko ima isto misljenje.samo bih dodala da sam donela promenu u koriscenju kukuruznog brasna,ne koristim vise belance,mrzi me da mutim,pa stavim na dlan malo brasna i pokvasim i time istrljam lice.Radi istu stvar.

  3. Tek sam pročitala članak,ali ću obavezno probati.Veoma mi je bitno da koristim prirodne preparate jer imam jako osetljivu kožu.Samo me zanima,pošto sam alergična na laktozu,da li može u 4. koraku da se koristi sojino mleko?I da li može da se koristi suvi kvasac?Unapred hvala :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *