Kako se štedi

Budite gospodar, a ne rob novca. Ako ste zapali u finansijske poteškoće, brzo ćete uvideti da niste jedini u takvoj situaciji, ali vas to neće mnogo utešiti. Potreban vam je konkretan plan kako da se snađete i prežitvite taj period, ili kako da zbog novonastale situacije ne padnete u depresiju. Nastavite normalno svoj život tako što ćete naučiti da štedite.
Stednja

Kako se štedi

  1. Svi proizvodi koje ste do sada koristili imaju svoje jeftinije zamene. Počnite da skupljate informacije o tome koje su to zamene i u kojim prodavnicama ih možete naći. Manja cena ponekad ide na uštrb kvaliteta, ali ne obavezno! I to se da proveriti tako što se pre kupovine potraži mišljenje potrošača o proizvodu. Ima proizvođača koji su samo novi na tržištu, pa žele nižom cenom da privuku kupce.
  2. Naučite kako se neke stvari prave ili popravljaju kod kuće. Tako ćete uštedeti na majstorima i skupim proizvodima i ujedno steći zanimljiv hobi. Npr. umesto da kupite džemper, ispletite ga, umesto da platite vodoinstalatera, popravite vodokotlić sami i sl.
  3. Pretplatite se na obaveštenja o akcijskim popustima u gradu.
  4. Ako ste ranije letovali u inostranstvu, evo prilike da upoznate bolje svoju rodnu zemlju i njene prirodne lepote, što će vam biti i jeftinije i zdravije.
  5. Ako ne možete više sebi priuštiti privatno školovanje, usavršavanje, setite se da se čovek uči dok je živ i naoružajte se znanjem u ovom periodu štednje kako biste spremni dočekali bolje dane.
  6. Vožnju automobilom ili taksijem po gradu zamenite šetnjom, vožnjom bicikla i korišćenjem gradskog prevoza. Ne, to ne znači da ste bankrotirali. Samo ste poželeli da se rekreirate i da se družite sa narodom.
  7. Gomilu stvari koje vam stoje beskorisne u nekom ćošku rasprodajte ili delove iskoristite za vaše majstorije.
  8. Na kraju dolazi i odricanje. Ako se u vreme krize ne odviknete od loših navika kao što su pušenje, kockarnice, prekomerna upotreba alkohola ili hrane , onda treba da se zabrinete za sebe. Odreknite se gomilanja stvari kojih ste ljubitelj. Ne morate imati sve modele satova omiljenog brenda niti cipele u svim mogućim bojama.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

Kako pobediti kupoholicarku u sebi

Kako pobediti kupoholičarku u sebi

Koliko puta vam se desilo da u nekim depresivnim situacijama ili u stanju potpune euforije …

Jedan komentar

  1. Super saveti za stednju. Preporucujem da pogledate savete za stednju i ovde
    http://stedisa.blogspot.com/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *