Kako odvojiti biber od soli

Naizgled mala šteta koju bi svako rešio bacanjem novonastale mešavine u kantu za smeće. Međutim možda bi neko radije ‘vratio stvari na svoje mesto’. Bilo da vršite eksperiment ili ste zaista bili nespretni pa prosuli biber po soli i obratno, postoji način kako da rešite „problem“.
Biber i so

Kako odvojiti biber od soli

  1. Plastičnu kašičicu dobro protrljajte vunenom krpom.
  2. Stavite kašičicu iznad mešavine soli i bibera.
  3. Biber će „skočiti“ na kašičicu i ostati prilepljen za nju.
  4. U zavisnosti od količine posutog bibera, ponoviti ovaj postupak nekoliko puta.
  5. Trenjem o vunenu krpu plastična kašičica postaje naelektrisana i privlači mešavinu na stolu. Ako je kašičica podignuta, za nju će se prilepiti biber, jer je on lakši od soli.
  6. Ako kašičicu spustite niže, ona će privući i so pa time ništa nećete postići.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Secam se jos u zabavistu kada smo radili ovaj experiment.Odlicna zabava ,a eto kad zatreba u kuhinji odlicno je znati :).

  2. Avatar photo

    Secam se jos u zabavistu kada smo radili ovaj experiment :) .Odlicna zabava a eto kada zatreba u kuhinji dobro je znati sta da se radi .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *