Kako ofarbati obrve

O njihovom izgledu danas brinu ne samo žene već i muškarci. Sa razlogom, jer mogu naružiti kompletan izgled ukoliko se zanemare. Obrve treba da su uredne i lepo oblikovane. Treba ih uređivati i negovati kao što to činimo sa kosom ili kožom lica.

Neretko se događa da se boja obrva ne slaže sa novom bojom kose ili ne odgovara tenu. Događa se da osede potpuno ili delimično, čak i pre kose.
Da bi ste dobili obrve željene boje i izgleda možete ih vrlo lako ofarbati sami.
Farbanje obrva

Kako ofarbati obrve

Ukoliko su vam obrve suviše svetle (prirodna ste plavuša ili momak), a želite da ih istaknete nešto tamnijom bojom možete to uraditi ovako:

  1. Iscrtajte deblju liniju olovkom za obrve u smeđoj nijansi prateći liniju obrva. Tako ćete vizuelno dobiti nešto tamnije obrve.
  2. Možete obrve ofarbati maskarom, baš kao što to činite sa trepavicama. U pravcu rasta dlake. Neka maskara bude skoro suva, kako se ne bi zamazali po okolnoj koži. Boja sa maskare treba da se uhvati samo za obrve. Nanesite više na unutrašnji deo, a spoljašnji koji je istanjen preskočite. Odličan izbor je istrošena maskara smeđe boje.
  3. Ako želite trajnije rešenje morate koristiti farbu. Postoje specijalne farbe za obrve, koje se mogu kupiti u parfimerijama. Obično su u ponudi nekoliko nijansi, pa izaberite neku što prirodniju.
  4. Farbanjem možete dobiti željenu nijansu. Možete ih i posvetliti ako su previše tamne prema boji kose. Imaju celu paletu – od plavih preko smeđih do crnih tonova.

Proces farbanja obrva

Kako je oko i područje oko njega jako osetljivo, potreban je dodatni oprez i „mirna“ ruka. Ako niste sigurni da možete da obrve ofarbate sami, zamolite nekog da vam asistira. Ili još bezbednije, obavite to u kozmetičkom salonu.
Ako ćete ipak pokušati, predlažem da prvo pročitate par saveta.

  1. Pre nego što započnete farbanje proverite da li ste preosetljivi, kao što to
    činite sa farbom za kosu – naneti malo farbe na kožu nadlanice i sačekajte da
    vidite kako koža reaguje. Ako se pojavi crvenilo, svrab ili otok na ruci, pomislite kako će vam izgledati oči. Ne smete je koristiti. Probajte sa farbom drugih proizvođača na koju nećete biti alergični.
  2. Pripremite kožu za farbanje. Dobro očistite predeo obrva, mlekom za
    čišćenje lica na uobičajen način. Samo treba da dobro istrljate kožu ispod
    obrva. Umijte se i osušite obrve.
  3. Pripremite farbu po uputstvu za upotrebu. Biće vam potrebna četkica
    kojom ćete naneti farbu na obrve. Treba da je tanka i čista. Koristite je samo u ovu svrhu.
  4. Sedite ispred dobro osvetljenog ogledala. Oko zaštitite blaznicom, maramicom ili jednostavno zažmurite.
  5. Drugom rukom nanesite farbu na obrvu. Pokušajte da budete što precizniji, da ne bi bespotrebno bojili okolnu kožu. Nanosite četkicom boju od korena dlake. Počnite od unutrašnjeg ugla oka, polako prema spoljašnjem.
  6. Kada zavšite ponoviti isto i na drugoj obrvi, prethodno zaštitivši oko i kapke.
  7. Farbajte precizno, sigurno i što brže možete, jer će hemikalije odmah početi da deluju. Ostavite farbu 10 minuta, najviše 15 minuta.
  8. Farbu prvo obrišite suvom maramicom, da bi uklonili najveći deo boje što bezbednije. Zatim pokvasite blaznicu i dobro očistite ostatke farbe sa obrva i okolne kože. Tek kad je sva boja uklonjena umijte celo lice.
  9. Osušite obrve i nanesite hidrantnu kremu ili ulje, utrljavajući je u kožu ispod obrva. To će pomoći da se koža oporavi od hemikalija.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Kovačević

Avatar photo
U neke stvari sam sigurna,u ponešto se razumem,a ono što ne znam-pitaću! Zato sam ovde...

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *