Kako se zabaviti bez struje

Elektrodistribucija Srbije, na našu sreću nikad nije imala većih problema da nas snabdeva strujom zahvaljujući bogatim prirodnim resursima naše lepe zemlje. Pa ipak, ponekad građani ostaju po čitav dan bez struje jer se dešavaju havarije, neophodni su remonti i sl. Koje su posledice toga i šta raditi dok nema struje? Ukoliko dugovanja nisu uzrok restrikcije, pre nego što pređemo na glavnu temu, zapitajmo se – da li postoji zakon koji bi građanima obezbedio odštetu kada im se električni aparati pokvare zbog čestog nestajanja struje, kad im se hrana u zamrzivačima pokvari ili beba razboli od hladnoće jer u kontinuitetu nemaju struje npr. dest ili više sati!? Mnogi nemaju mogućnosti da koristite šporet i grejno telo na gas i čvrsto gorivo, pa za ovaj ozbiljan problem moraju potražiti pomoć od nadležnih. U međuvremenu, ako je za utehu, imamo za vas nekoliko saveta kako da se zabavite bez struje.
Bez struje

Kako se zabaviti bez struje

Ako unapred znate koliko dugo neće biti struje, napravite plan aktivnosti za taj dan.

Iskoristite dnevno svetlo da pozavršavate obaveze koje možete i da pročitate novine ili neku lepu knjigu. Pozabavite se baštom ili cvećem, poigrajte sa kućnim ljubimcem. Odigrajte partiju šaha ili neku drugu društvenu igru koja je omiljena u krugu vaše porodice. Setite se prijatelja koje dugo niste čuli i pozovite ih telefonom. Prijatan razgovor najbolje prekrati vreme. Obiđite prodavnice i nabavite sve što je potrebno dok se još vidi. Konačno počnite sa vežbama za oblikovanje tela kad se ukazala prilika i imate vremena da to neometano uradite.

Kada padne mrak ponesite korpicu i svratite kod komšije da vam pozajmi malo struje! Naravno da ne mislimo ozbiljno. Ali poseta nekome ko nije tada u mraku jeste dobra ideja, naročito ako ste plašljivi. Sa komšijom ili prijateljima možete izaći na javno mesto da se malo razonodite, npr. u pozorište, na utakmicu ili bar negde na kafu. A možete jednostavno u toplini njihovog doma razmeniti neku toplu reč, pričati viceve i videti šta ima novo. Ako niste bliski ni sa kim u okolini, možda će vas baš ova okolnost zbližiti. Požalite se ljudima i setite se da im ponudite pomoć za nešto kasnije.

Ako imate društvo da u svom stanu pregurate tu mračnu noć, naravno da ne morate na silu da spavate ili da gledate u plafon. Za promenu, budite opet dete pa se igrajte u sobi „žmurke“, „masne fote“, „ćorave bake“, igre pogađanja, „na slovo, na slovo“, takmičite se u obaranju ruku, u tome ko najduže može da izdrži golicanje a da se ne nasmeje, pevajte ako umete ili izmišljajte bajke i pesme koje će neko drugi da nastavi. Ako niste baš u strogo urbanom delu grada, izađite napolje i zapalite vatru. Ovo može biti romantičan trenutak ili mala avantura, način da se ugrejete i možda ispečete neki kukuruz, kesten ili krompir.

Srećni ste ako imate sa kim da se grlite i mazite u ovakvim trenucima, da podelite intimne trenutke uz plamen sveće . Ukoliko takve osobe još nema, iskoristite vreme da dokučite zašto ste sami i kako da to promenite.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

6 komentari

  1. Avatar photo

    проблем је што у данашње време, кад немаш струју, као да немаш руке и ноге. Људи су постали зависни од технике, поготово младе генерације које пристижу. А све ће бити горе и горе.

  2. Ili da zovemo duhove kad nema struje :D To smo radili kao klinci kad su bile restrikcije.

  3. Avatar photo

    Kako cool tekst! :)

  4. A gde su ti duhovi?? Nema ništa boljeg od prizivanja duhova sa društvom po mraku :D

  5. Evo jedne zanimljive igre za ovu priliku:
    1. Obezbedite jedan apoen od kovanih 20 din.
    2. Sedite u krug, na podu, a u centar kruga treba da legne, na leđa i bez jastuka, jedna osoba.
    3. Ta osoba neka stavi ovu kovanicu na vrh nosa, i bez ikakvog pokreta glavom (samo grimasama), treba da obori ovu novčanicu sa vrha nosa, dok ostali učesnici imaju zadatak da „navijaju“ i da paze da obaranje novčića ne bude posledica pomeranja glave.
    Videćete, igra je vrlo zanimljiva, a smeh nećete moći da obuzdate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *