Kako se osoba sa stilom neće oblačiti

Nezahvalno je govoriti o oblačenju. Ukusi su individualna stvar. Naravno da odelo ne čini čoveka i da treba ljudima ostaviti slobodu da nose ono što vole. Ipak, većini nas je bar malo stalo da svojom garderobom i izgledom ostavimo dobar utisak. Nećemo vas učiti kako da se oblačite. Sledeći primeri možda će nekome pomoći da sazna kako ne treba.
Los ukus

Kako se osoba sa stilom neće oblačiti

Ako želite da budete originalni u oblačenju, to ne znači da nikad ne smete iskoristiti odevne detalje koje ste već negde videli. Nemoguće je izbeći ponavljanje. Iako možda do sad niste videli osobu sa istim stilom, budite sigurni da ih na svetu ima još puno. Nije loše biti originalan, loše je biti opsednut time.

Ako volite dizajniranu, brendiranu garderobu najbolje je da se odlučite za najviše dva dizajnera i da verno pratite njihove trendove. Okačiti se mnogobrojnim etiketama različitog porekla nije dobro. Time govorite da vam nije stalo do toga šta vam lepo stoji, već da vam je stalo da laici pomisle kako ste puni para ili kako dobro poznajete modnu scenu. Podvlačim, samo laici bi to pomislili.

Ako želite da se istaknete svojim stilom oblačenja i da budete primećeni, pripazite da to ne bude u negativnom smislu. Kada klovn prošeta ulicom svi se okrenu za njim, ali da li je to zato što se dive njegovom izgledu?

Evo nekih primera lošeg ukusa u odevanju i pogrešnih kombinacija:

  1. Čarape sa cipelame sa otvorenim prstima.
  2. Sokne, dokolenice i sportske čarape sa finim cipelama na štiklu.
  3. Bele čarape sa tamnim odelom.
  4. Istovremeno obući odevne predmete cvetnog, kariranog i prugastog dezena.
  5. Istovremeno nositi sve moguće boje. Bolje neka jedna boja dominira, a ostale se slažu sa tom bojom. Izbegavajte kombinacije crveno i zeleno, plavo i braon, narandžasto i roze…
  6. Donji deo trenerke sa cipelama.
  7. Donji deo odeće znatno tanjeg materijala od gornjeg.
  8. Nemojte upasati duksericu, džemper ili (daleko bilo) jaknu u pantalone.
  9. Nemojte nositi odeću i obuću koja vam je velika ili mala, a koju ste negde pozajmili da se pohvalite. Osim što će se nesklad na vama primetiti, biće vam i jako neudobno to da nosite.
  10. Preterivanje u količini i veličini detalja je odraz neukusa.
  11. Ako volite nakit, nemojte staviti istovremeno zlatni i srebrni, ili, još gore, zlatni nakit i bižuteriju.
  12. Ako želite da izgledate seksi, nabavite neki suptilno provokativni komad odeće tako da ne ličite na porno zvezdu, već da samo istakne vaše atribute. Ne pokušavajte da se šetate na javnom mestu u vešu sa nekim dodatkom. Stil je oduvek podrazumevao pristojnost i nadajmo se da će tako ostati.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

3 komentari

  1. Avatar photo

    Dobar tekst! Dodao bih: Nikako ne kombinovati trenerku sa kožnom jaknom, zatim trenerke i papuče ili, ne daj Bože, cipele.

  2. Avatar photo

    super tekst! :)
    a i slatko sam se nasmejala kod određenih delova setivši se da su neke odevne kombinacije od pomenutih svojevremeno bile odraz stila, a ne nestila :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *