Kako pripremiti srneća leđa

Nisu svi ljubitelji mesa takođe i ljubitelji divljači, ali oni koji to jesu, spremni su da pređu veliki put do restorana koji služi srneća leđa. Ovaj specijalitet često se nađe na trpezi kad su neka muška okupljanja i naravno, proslave. Nije teško pripremiti srneća leđa kod kuće. Jedino može biti problem doći do ove vrste mesa.
Srneca ledja

Kako pripremiti srneća leđa

  1. Ako je neko od ukućana ili prijatelja lovac ili ste nabavili srnetinu, prvo proverite da li je ispravno. Sledeće što treba da uradite je da oderete kožu sa srnećih leđa. Trebaće vam jak i oštar nož.
  2. Isperite meso. Srneća leđa obavezno moraju da odstoje dva-tri dana u marinadi sa belim lukom.
  3. Sledeći korak je priprema. Srnetinu izvadimo iz marinade i ocedimo je. Meso natrljamo solju, biberom i ruzmarinom i bogato obmotamo režnjevima dimljene slanine.
  4. Srneća leđa zatim stavimo u podmazan pleh za pečenje, prelijemo vrelim maslacem i pečemo uz povremeno prelivanje 40-60 minuta na srednjoj temperaturi dok meso ne porumeni iznutra.
  5. Deset minuta pred kraj pečenja, skinite slaninu sa mesa i nastavite pečenje.
  6. Gotovo srneće pečenje izvadimo iz rerne i složimo ga na prethodno ugrejanu činiju uz dodatak režljeva slanine.
  7. Sos: Sok od pečenja nalijemo supom, dodamo kiselu pavlaku, malo razmućenog brašna i naglo prokuvamo uz mešanje da se malo zgusne.
  8. Srneća leđa možete služiti uz jela od krompira, uz crveni kupus ili testeninu. Možete ih garnirati kuglicama od kajmaka i šargarepom. Aperitiv je obično neko žestoko piće.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

hrskava piletina

Kako se pravi hrskava piletina sa medom i senfom

Svako od nas voli da jede nešto što je lepo, hrskavo i da ima mešavinu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *