Kakopedija > Računari > Softver > Kako naći besplatnu alternativu za Photoshop

Kako naći besplatnu alternativu za Photoshop

Besplatna alternativa za PhotoshopVerovatno ste zapazili da danas svi menjaju izgled svojih fotografija, pogotovo na Facebook-u. Ali većina koriste programe koji su previše providni i odmah se vidi da je tu nesto menjano. A programi kao sto je Photoshop su previše skupi i složeni. Postoji besplatna zamena za to,program pod imenom GIMP.

Ovaj program jedna je skoro najpoznatija besplatna alternativa PhotoShop-u. Trenutna portabl verzija dolazi u samoraspakujućoj datoteci veličine oko 19 MB. Može se skinuti sa njihovog zvaničnog sajta Klikni ovde. Korisnički interfejs omogućava vam da radnu površinu lako i brzo prilagodite svojim potrebama.

Kako bi najbolje upoznali pun potencijal programa, uvezite neku od svojih fotografija i zatim nad njom isprobajte svaki radni element. Takođe postoji veliki broj sajtova sa tutorijalima kao što je ovaj. U njemu se nalaze tutorijali na srpskom jeziku i pokrivaju neko osnovno znanje. Ali takodje mozete koristiti tutorijalie za Photoshop, naravno do nekih granica rada.

Nadam se da će vam ovaj program pomoći u daljem radu sa slikama.

 

Vaša reklama u ovom članku? Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija.

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 4, prosek: 5,00

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Maja Prulić
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

zivotni-ciklus-racunara

Kako produžiti životni vek računara

Da li se osećate frustrirano svaki put kada koristite vaš računar zbog očajnih performansi koje …

Ostavite odgovor