Kako napraviti Home made štirak

Home Forumi Pitanja i odgovori Kako napraviti Home made štirak

Ova tema sadrži 15 odgovora, ima 3 glasa i poslednji put je ažurirana od strane vladimir midanović vladimir midanović 2 godine, 8 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 16 (od 16 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #16303
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    Bliži mi se slava,a pošto je seoska,možete misliti koliko gostiju,prošle god,komšika mi pozajmila njene stolnjake,one pamučne,pa bele,a krute ko tek kupljeni.Znam da nisu,rekla mi je da ih štirka,e sad ja znam da ima da se kupi,ali nikako da se nađe na listi i uvek zaboravim.Ne mogu da vam opišem da se ti uštirkani,ama uopšte ne prljaju.Neko je prosuo neki sok,samo sam pokupila papirnim ubrusom,nije upio stolnjak.Ako neko zna kako se pravi nek javi,ili napiše tekst.svi predlozi dobrodošli,samo brzo molim vas.

    #16305

    brz sam kao munja nebeska :)))

    Ja uvek sa brasnom i vodom stirkam i bude bas cvrsto i bez problema se pegla, sa secerom hoce od pegle malo da pozuti. Jos bolje je koristiti umesto brasna gustin. Ja stavim otprilike vodu da zavri pa u to ukuvam kao puding pripremljeno brasno ili gustin. Paziti da ne bude suvise gusto nego onako kao masa za palacinke. Staviti heklane stvari, malo da odstoji, pa malo iscediti i rasiriti da se susi.

    (kopirano sa jednog sajta)

    #16306

    evo ja znam na domaci nacin-mozes ovako:u zavisnosti koliko zelis da ti hekleraj bude ustirkan uzmes i prokuvas koliko vode toliko secera,moja bi baba rekla mera ti je koliko-toliko…hi hi hi. ako hoces da se manje ustirka stavis na meru vode pola mere secera…
    malo se prohladi i u to umocis hekleraj,kad se ocedi prepeglas preko krpe(da ne zeznas peglu) ili ga rastegnes i to ti je to,tako sam ja one moje ukrase.
    A postoji i varijanta sa brasnom i vodom koje se isto kuva ali nisam to probala i neznam kako tacno ide receptura,pa malo pricekaj mozda se jos neko javi…puno pozdrava…

    (takodje kopirano)

    #16313
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    stvarno si brz ko munja,jel si ti siguran da si muško,mislim baš te interesuju neke“ženske stvari“i dosta znaš o tome.HVAALAA.probaću,pa javljam,ovo sa šećerom mi se ne sviđa

    #16326

    samo pazi to sa secerom, peglaj preko krpe… jbga musko jesam ali zivim sam vec 10 god. pa se moraju znati i te stvari

    #16329
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    U pravu si,sve se mora znati.Pa nadam se da nećeš još dugo živeti sam,jeftinije i lakše u dvoje.

    #16331

    ja samo zivim sam ali nisam sam :)

    #16335

    Pitala sam mamu za štirak. Kaže pored brašna i šećera može i talog od krompira. E sad taj talog je onaj što ostane u činiji, kada izrendate krompir za pitu ili šta već pravite od rendanog krompira, pa kad stoji u vodi i kad ocedite vodu ono što ostane u činiji, onako gušće. To se osuši i može da se skuplja u neku teglu. Ali da bi dobili dovoljnu količinu toga, treba i veća količina krompira. :)

    #16346

    umesto brašna je čak bolji i gustin… kao sam pročitao

    #16353
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    hvala svima,probaću,pa ako ne uspe odo u DIS

    #16358

    ma uspece garant… nema tu sta da ne uspe, nije to tako komplikovano kao moji palačinci :D

    #17038
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    ej narode,hvala,uspelo ono sa gustinom,stolnjaci i košulje stoje ko da sam im dala „afričku šljivu“stoje „čvrsto,zdravo i pravo“a i lakše se peglaju,nema onih nabora…

    #17042

    meni samo nije jasno otkud sljiva u africi….

    #17044

    ej narode,hvala,uspelo ono sa gustinom,stolnjaci i košulje stoje ko da sam im dala „afričku šljivu“stoje „čvrsto,zdravo i pravo“a i lakše se peglaju,nema onih nabora…

    ako ti opet zatreba cvrsta zenaska ruka ti se javi, znam sve heheheeh

    #17051
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    ma otkud znam otkud šljiva u africi,čula reklamu,a javiću se…ao zatreba,a ti javi koji je recept za palačinke bio najbolji.tj.koje su bile najmekše,posle pola sata.

    #17059

    nisam jos pekao palacinke ali planiram sutra, pa cu da javim koja verzija ya palacinke je najbolja

Gledanje 1 članaka - 1 do 16 (od 16 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.