Kako oporaviti grudi nakon dojenja?

Home Forumi Pitanja i odgovori Kako oporaviti grudi nakon dojenja?

Ova tema sadrži 11 odgovora, ima 3 glasa i poslednji put je ažurirana od strane Zorica Mladenović Zorica Mladenović 4 godine ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 12 (od 12 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #15140

  Planiram da uskoro prestanem sa dojenjem i primecujem kako mi se grudi smanjuju i opuštaju :(
  Zna li neko kako da ih učvrstim i povećam, naravno, na prirodan način?

  #15141
  ilijana75
  ilijana75
  Član

  Zorice,znam samo kako da ih učvrstiš,na prirodan način.Jedino se nakon tuširanja,sagni unapred i grudi istuširaj hladnom vodom.3-5 minuta.mada može i manje.Zavisi koliko podnosiš hladnu vodu.Moja mama ima 60.i to radi oduvek,ima grudi ko devojka od 20,i meni je pomoglo,samo ja ne podnosim hladno.Bila lenja da se naviknem.Ona može bez brusa,ja jok.A dojila je i mene i brata do druge godine.

  #15146

  Hvala, probaću, ništa me ne košta. Ja posle 2 godine dojenja i ne očekujem neko čudo, samo da pristojno izgledaju. sad sam u stadijumu suva šljiva :D

  #15148
  ilijana75
  ilijana75
  Član

  ma neće biti suva šljiva,neće biti ni kao tokom trudnoće(meni tad bile najbolje),ali sasvim pristojno stanje,biće.Naravno zavisi i od veličine,moja keva nosi 95.C.a može i bez brusa???,ja sam 100.C. ja ne mogu bez brusa u majcu.Znači što manji br,bolji rezultati,i naravno ona hladna voda…brrrrr,ako si ovo na slici ti reka bi da nosiš 80-85.B.Bićeš ok,i radi one vežbice,imaš tu negde tekst o tome,sad skoro čitala.Pozz

  #15156

  Jeste, to sam ja pre trudnoće, nosila 80, precizno oko imaš ;) I meni su u trudnoći bile ekstra, a sad evo smanjiše se i opustiše… ranije sam mogla bez brusa, sad već to drugačije izgleda, ali dobro, dovešću se u red nekako

  #15164
  ilijana75
  ilijana75
  Član

  pa probaj ovo sa hladnom vodom,što sam ti napisala,izvini,što ja to ovako javno,na forumu,ali stvarno pomaže,pa moja keva sa 60 godina,može bez brusa,a to radi od kad ja pamtim,a ona ima veće grudi i dojila je dvoje.i meni je pomoglo,ali sam se onda ugojila,pa mi sve otišlo u grudi,sad SAMO da smršam,i moći ću bez brusa.jedino ako ne podnosiš hladnu vodu.pozz.

  #15165

  Ne podnosim hladnu vodu, ali preživeću nekako tih par minuta :) negde sam pročitala da su one igračice u kabareu pre izlaska na scenu trljale grudi ledom, tako da verujem da hladna voda pomaže

  #15167
  ilijana75
  ilijana75
  Član

  Pa ja jedino za taj prirodni metod znam da deluje,a to za kabare je interesantno,ja sam pročitala da striptizete to rade.Meni i mami je pomoglo.izdrži.leti prija.

  #15256

  Grudi se menjaju zbog same trudnoće a ne zbog dojenja-mlečne žlezde već tokom trudnoće dožive brojne promene.
  Za vraćanje u formu, preporučujem ti, iskustveno (dojila sam četvoro po dve godine) da svaki dan po desetak minuta radiš jednostavne vežbe za leđa, ruke i ramena. Ako imaš vremena za jogu ili plivanje, eto tebi sreće :) Razliku ćeš primetiti tek posle mesec dana.
  Neki preporučuju i masažu grudi, ali u ovom momentu to bi moglo da podstiče tvoje mlečne žlezde da proizvode još mleka, pa ti je moj savet da ih samo blago premažeš nekim prirodnim uljima ili mlekom sa dosta E vitamina.
  Ne želim da te obeshrabrim, grudi u obliku „kompota“ dolaze neminovno s godinama i kažu da je jedan od glavnih krivaca za preuranjeno stremljenje ka patosu, upravo grudnjak. Grudni mišići prestanu da obavljaju svoju funkciju, jer to nešto drugo čini umesto njih.

  #15271

  Hvala na savetu, pokušaću sa vežbama, a ovo sa hladnom vodom sam već počela i izdržala čitav minut :) dobro je za početak, mislim da ću da se naviknem. ide leto pa će da bude lakše. a pomaže li neka krema za učvršćivanje ili da ne bacam pare?

  #15278

  Ne bacaj pare:)

  #15283

  Ne bacaj pare:)

  Tako sam i mislila :)
  nego, potajno se nadam da ima nesto sto ce ih vratiti u normalu :)

Gledanje 1 članaka - 1 do 12 (od 12 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.