kako sačuvati palačinke da ostanu mekani?

Home Forumi Pitanja i odgovori kako sačuvati palačinke da ostanu mekani?

Ova tema sadrži 25 odgovora, ima 5 glasova i poslednji put je ažurirana od strane vladimir midanović vladimir midanović 2 godine, 8 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 20 (od 26 ukupno)
  • Autor
    Članci
  • #16308

    Ne znam da li vama ,ali kod mene je slučaj da jada ispečem palačinke i kada stoje duze od pola sata, jednostavno na krajevima budu onako sasušeni? jel ima neki lek za to?

    #16310

    prekrij ih obicnom najlon kesom

    #16314
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    ja umesto mleka stavim u smesu pavlaku,običnu tkz.kiselu,doduše,meni palačinke ne stoje ni 15.minuta,šta ću.Keva mi rekla da njoj tako ostanu meke i 3.dana(nije mi jasno ko drži palačinke 3.dana)kod nas se to smaže očas,kolko ih namažem i nema ih…hehehhehee

    #16322

    jbga ja kad pecem onda ispecem 50 kom. a ako prekrijem najlon kesom onda se onako potpare….
    Jel nece da lepi za tiganj ako stavim pavlaku? Nisam cuo jos da neko stavlja pavlaku, zaista, znam da neko pravi sa mlekom, neko bez mleka nego sa vodom, neko sipa kiselu vodu, ja ne vidim tu da ima neke razlike, samo me to nervira kad se sasuše na krajevima, nece da se sasuši kad prilikom motanja te krajeve uvucem unutra ali to onda nije to…

    #16327
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    aman čoveče,staviš sve ko i normalno,samo malo razmutiš pavlake sa mlekom ili kiselom,e sad pošto praviš 50 kom.ja savetujem celu pavlaku,onu punomasnu.probaj pa javi i smaži posle 3-4 sata za mene jednu da se uverim da su meke.baš si šašav

    #16332

    deder ne galami :D

    #16339

    pa ti nemoj da stavljas kesu dok su vrele, nego sacekaj malo da se prohlade, neka budu mlake

    #16345

    pa to mi ne pomaze jer cim se malo prohlade one se stvrdnu ha krajevima :(

    #16351

    Ja znam foru da se vlažnom krpom prekriju.

    #16359

    e vidis mozda to sa vlaznom krpom pomogne…. E moj Dusane pa vece smo ti i ja zene nego ove nase drugarice sa foruma hahahaha mada cu da probam i onaj recept sa pavlakom

    #16376

    nije ti do recepta,nego menjaj tiganj.i ja uvek pravim punoooooo palacinke,i pecem ih u 2 tiganja,da ih brze ispecem,naravno.jedan tiganj ih pece super,a drugi ih samo susi.eeeeeeeeeee,u smesu ubaci 1 kasicicu meda.to je tajna jednog mnogo dobrog kuvara.
    a za pavlaku nikad nisam cula.
    pravi ih sutra pa mi javi.

    #16377

    a koliko znam,vlaznom krpom prekrijem patispanj kad pravim rolat,a ne palacinke.

    #16379

    Tebra, pravi jedne sa medom, jedne sa pavlakom, jedne u najlon, jedne prekrij krpom.. biće ti i bukvalno – 24 kitchen ;)

    #16382

    i posalji svima nama po koju,

    #16405
    ilijana75
    ilijana75
    Član

    ja probala ove sa medom,suupeer su,od meda dobiju lepu zlatnu boju,e sad možda je i do tiganja,ali ova moja pavlaka pomaže i kod tih tiganja koji suše,ja imam takav,palačinci tanki,al ako ne stavim pavlaku suvi.lepo ti rekli,probaj sve i svakom po dve…

    #16434

    pa da,onda cemo svi odgovoriti kao daca,NJAM,NJAM,HOCEMO JOS.:)

    #16438

    Tebra, pravi jedne sa medom, jedne sa pavlakom, jedne u najlon, jedne prekrij krpom.. biće ti i bukvalno – 24 kitchen ;)

    za taj tvoj recept mi treba radna povrsina kuhinje najmanje 4 metra hahahaahaha

    #16440

    mozda je problem u samoj smesi jer ja ne volim debele palačinke i smesu napravim malko redju da bi palaciak mogao da se lepo razlije po tiganju… a ne volim ni kada su masni, ja pecem na teflonskom tiganju uz kap ulja, mada se desi da pecem i bez ulja

    #16448

    A JEL STAVIS U SMESU ULJE?ONAKO SKORO 2 JOGURTSKE CASE.

    #16450

    A JEL STAVIS U SMESU ULJE?ONAKO SKORO 2 JOGURTSKE CASE.

    2 jogurtske čaše? pa to je 4dl ulja… naravno da ne stavim, jet treba toliko ulja staviti?

Gledanje 1 članaka - 1 do 20 (od 26 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.