Kako spreciti dugotrajan i suv kasalj?

Home Forumi Pitanja i odgovori Kako spreciti dugotrajan i suv kasalj?

Ova tema sadrži 13 odgovora, ima 10 glasova i poslednji put je ažurirana od strane Maja Mitrović Maja Mitrović 3 godine, 11 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 14 (od 14 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #12467
  Kakopedija
  Kakopedija
  Главни мајстор

  Pitanje posetioca: Kako spreciti dugotrajan i suv kasalj?

  #12497

  Мени су помогле неке таблете, има их 3 у паковању, тренутно не могу да се сетим назива. Већ после прве ми је било осетно боље, а иначе сам 10 дана на мору муку мучио са сувим кашљем.

  #12502

  Postoje ,,domaći,, lekovi kao čaj od zove koji je provereno dobar za ublažavanje kašlja. Drugi domaći lek je intenzivniji i treba ga imati pripremljenog, a to je rakija sa štapićima cimeta i žutim šećerom (postoji recept po kom se priprema). Za ispiranje grla pomaže i domaća rakija, za dezinfekciju, i to više puta dnevno.

  #12510

  Ako ste bili kod lekara na pregledu i nije utvrđeno neko oboljenje koje zahteva posebno lečenje (jer suv kašalj može da se javi i kod bolesti srca, kao i kod bolesti štitne žlezde), možete primeniti neke od prirodnih lekova. Prvo grlo nikad ne treba da je suvo, pijte više tečnosti. Možete napraviti sok od rendane šargarepe sa malo šećera. Provereno blokira receptore i zaustavlja nadražajni kašalj. Takođe treba provetriti prostoriju u kojoj spavate i obezbediti nivo vlažnosti vazduha. Redovno čistiti prašinu, usisavati, menjati posteljinu,jer kašalj može biti i alergijskog porekla. Izbegavati čuvanje kućnih ljubimaca u prostoru u kome živite.

  #12561
  anya
  anya
  Član

  Meni je mešavina čaja od nane i anisa pomogla.Anisu se klanjam.Najbolje je potražiti ga u biljnoj apoteci i prodavačicu pitati koja mešavina je najbolja.

  #14872

  Sirup Bronhoklir može da pomogne. Nekad kašalj može da bude neželjeni efekat nekih antihipertenzivnih lekova. Najbolje je otići kod lekara.

  #14902
  #14956

  I crni luk otklanja kašalj. U litar vode se stave 2-3 glavice luka ( dobro opranog, neoljuštenog) i pusti se da vri na tihoj vatri dok se tečnost ne prepolovi

  #15184
  ilijana75
  ilijana75
  Član

  ovo od crnog luka pravim i ja,pomaže i kod lakšeg iskašljavanja.Bravo Zorice.

  #15185

  https://www.kakopedija.com/13049/kako-napraviti-prirodan-lek-protiv-bronhitisa/

  evo i ovaj sirup je dobar. Kad mi je dete imalo bronhitis i temperaturu, primao je injekcije i doktor mu dao neki prašak za iskašljavanje, od koga mu je čini mi se bilo gore, imao napade kašlja sačuvaj bože… i onda se moja mama seti ovog sirupa i napravim mu ja, i dete se preporodi. doktor na kontroli nije mogao da veruje da se sluz tako brzo očistila!

  #15187
  ilijana75
  ilijana75
  Član

  probaću sigurno,kad mi zatreba,meni baba kuvala ovo od luka,jer sam kao mala često bila bolesna i stalno na injekcijama,sirupima.dok ona ovo ne skuva meni nije bilo leka.Posle ja kuvala mojoj deci.

  #15193

  luk je super za te stvari, samo nekima možda ne odgovara ukus. a ovaj sirup piju i mala deca, oseca se na negro bombone. ako nemaš baš negro, može i bilo koje druge od eukaliptusa ili mente, šta se već zatekne u kući

  #15200
  ilijana75
  ilijana75
  Član

  ma mi svi u kući obožavamo negro,a ako ga trenutno nema,odmah se kupuje.pozz

  #15255

  Protiv suvog kašlja skuvati čaj od lista dunje i piti pred spavanje. Ovaj čaj je dobar i protiv dijareje.

Gledanje 1 članaka - 1 do 14 (od 14 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.