Kako voditi kucni budzet?

Home Forumi Pitanja i odgovori Kako voditi kucni budzet?

Ova tema sadrži 6 odgovora, ima 3 glasa i poslednji put je ažurirana od strane Ivana Ignjatović Ivana Ignjatović 4 godine ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 7 (od 7 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #12554
  Stefan
  Stefan
  Član

  Kako voditi kucni budzet?

  #12746

  U danasnje vreme uspesno voditi kucni budzet pravi je podvig. Sve zavisi od sredstava kojima raspolazete, ali najbitnije je ne trositi ono sto nemas, napraviti prioritete u kupovini

  #12842

  Ako situacija zahteva drugačiji pristup od dosadašnjeg onda najbolje da se odvoji novac po stavkama.
  Prvo novac za račune, za hranu, za tekuće troškove(sredstva za čišćenje, za ličnu higijenu…) pa ako nešto ostane podeli se u jedan štedni fond za crne dane, i u drugi za uživanje: letovanje, izlaske i sl. U početku nije lako odrediti koliko treba odvojiti za tekuće troškove ili hranu ali vremenom se stekne uvid koliko porodica mesečno prosečno troši na tu stavku. Naravno sve se usklađuje sa kalendarom jer recimo nije ista stavka hrana u junu kad je sve jeftino na pijaci ili u septembru kad se stavlja zimnica.

  #12845

  Pravi su srećnici oni kojima ostane za fond za letovanja

  #12887

  A zanimljivo je da se u našoj zemlji masovno ide na letovanja i da prvo budu rasprodati najskuplji aranžmani.

  #12891

  To je oduvek bilo pravilo, sve najskuplje se prvo prodaje! Ovo je zemlja ekstrema, na jednoj strani ljudi koji ne znaju šta će sa parama, a na drugoj puka sirotinja. Nema srednje klase. A letovanja i zimovanja su nešto što bi svaka porodica trebalo sebi da priušti, to ne bi trebalo da bude luksuz

  #13012

  E pa tako je to u nekim, da ne kažem normalnim zemljama. Kod nas je normalan život luksuz, a naši bogataši žive kao srednja klasa na zapadu.

Gledanje 1 članaka - 1 do 7 (od 7 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.