Koji smer upisati na fakultetu

Home Forumi Pitanja i odgovori Koji smer upisati na fakultetu

Ova tema sadrži 10 odgovora, ima 5 glasova i poslednji put je ažurirana od strane Zorica Mladenović Zorica Mladenović 4 godine ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 11 (od 11 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #15919

  Ne znam koji smer bi bilo najbolje da upisem. Razmislilaa sam da upisem Graficki Dizajn na Fakultetu Tehnickih Nauka u Novom Sadu. Najvise bih graficki upisala, zbog toga sto ima predmet Web Dizajn, a ja bih time da se bavim kasnije. Da li postoji jos neki smer koji sadrzi predmet Web Dizajn? Da li znate koje predmete imam na prijemnom?
  I da li moze neko da mi pojasni sta je tacnije “programiranje“?
  Inace, volela bih da upadnem na budzet. Da li mnogo od toga zavisi moj uspeh iz skole ili kako budem uradila prijemni? Uspeh mi je do sad uvek bio 4.50. Hvala.

  #15932

  što se tiče izbora smera, razmisli dobro, pogledaj, možda na sajtu fakulteta možeš da dobiješ te informacije oko prijemnog, a ti se poeni zbrajaju (ovi što nosiš iz škole i sa prijemnog), dobar ti je prosek iz škole, ali potrudi se i da dobro spremiš prijemni da te ne bi ovi sa 5,00 povukli ka dole na listi

  #15935

  Samo napred,izabrala si dobar faks,perspektivan.Samo uci i ne brini,uspeh ti je zagarantovan.

  #15941

  Gledala sam nešto kod njih, ali najbolje mi je da saznam od noekoga ko ide možda na tom faksu ili slično.
  Moraću od sad da počnem sa pripremamaa..
  Hvala, trudiću se. :)

  #15951

  pitaj preko fejsa,mora da imas nekog prijatelja koji je na tom faksu ili zna nekog.pokusaj,nista ne mozes izgubiti.

  #15969

  Буџет ти искључиво од конкуренције зависи. Што је до тебе сад, кад је већ касно за поправљање просека из школе, је да што боље спремиш и одрадиш пријемни испит. Па и да не будеш на буџету, само мало запни и већ од друге можеш да пређеш. Лично ја сам тако прошао на свом, додуше нема додирних тачака с твојим будућим факсом, ДИФ је у питању, али нема везе принцип остаје исти. Срећно ;)

  #15981

  Bodovi iz škole se računaju tako što saberes sve proseke od prve do četvrte godine i pomnožiš sa dva, maksimalno treba da imaš 40 bodova. Ostalih 60 možeš ostvariti na prijemnom ispitu. Znam da svi imaju matematiku na prijemnom, a u zavisnosti od smera, dobijaš ostale predmete za polaganje na prijemnom. Inače, FTN je najbolji fakultet na novosadskom univerzitetu, po uslovima studiranja, po organizovanosti, imaju puno ispitnih rokova – zvaničnih i nezvaničnih i što je najvažnije i ako nisi neki student možeš lako da upadneš na budžet. Kod njih nema rangiranja i konkurencije zbog proseka, jer svi koji ostvare uslov za budžet budu na budžetu. Moj brat i momak idu na taj fax, ali ne taj smer. Ali izbor smerova ti je ogroman. Ja ti ga toplo preporučujem, da sam bila pametnija i ja bih ga upisala sa ovom pameću. :)

  #15986

  Hvala vam puno, dosta ste mi pomogli! <3 Sad sam skroz ubedjena da zelim da upisem taj fakultet. :)

  #15988

  Nema na čemu. :) Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj.

  #15991

  Naša je misija da upadneš na budžet ;)

  #15994

  Samo se raspitaj šta se polaže na prijemnom i počni da ga spremaš na vreme. znaš kako kažu, fakultet ne završavaju uvek pametni, nego uporni…samo navali na učenje i neće biti problema

Gledanje 1 članaka - 1 do 11 (od 11 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.