Kako editovati PDF dokument

Kako editovati PDF dokumentPDF dokument je gotovo neizbežan u bilo kakvom radu sa računarima. Jako puno knjiga u elektronskom formatu je baš u pdf obliku. Čitati takve knjige nije problem ali ako želite editovati jedan takav pdf dokument? To ponekad može biti vrlo komplikovano ako ne znate šta treba raditi. Upravo iz tog razloga je nastao jedan program koji jednostavno možete skinuti i preko njega editovati vaš pdf dokument.

Pratite sledeća uputstva:

1) Počnite tako što ćete otići na Nitro PDF Professional i downloadovati taj program. Sledite jednostavna uputstva i instalirajte program na vaš računar.

2) Kliknite na „Open“ ikonicu na vrhu programa. Pretražite svoja pdf dokmenta i izaberite onaj koji želite editovati.

3) Kada odaberete dokument kliknite na „Insert and Edit“ tab na vrhu programa. Kada to uradite selektujte „Insert“ opciju koju ćete naći u Text boxu. Ova opcija će imati veliku „Ti“ ikonu iznad.

4) Skrolujte kroz svoj pdf dokument i izaberite deo teksta koji želite izmeniti. Takođe, možete i obrisati ili dodati bilo šta u samom tekstu. Da bbi editovali određeni deo texta, desni klik pa zatim izaberite u opadajućem meniju „Edit text“.

5) Možete koristiti i druge ikonice u vrhu menija da bi dodali razne slike, grafikone ili bilo šta što želite. Obično se edituje textualni deo pdf dokumenta, ali Nitro PDF program vam daje mogućnost da to radite i sa slikama i ostalim fajlovima.

6) Kada sve editujete kako ste želeli ne zaboravite da to sačuvate jednostavnim izborom „Save“ ili na tastaturi pritiskom na „Ctrl+S“.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

Kako produžiti životni vek računara

Da li se osećate frustrirano svaki put kada koristite vaš računar zbog očajnih performansi koje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *