Kako zaraditi dodatni novac

Kako zaraditi dodatni novacŽivimo u vreme raznih kriza, počev od ekonomskih pa sve do onih lični pa je jako teško naći načine kako zaraditi dodatni novac. Zato svaka prilika da zaradimo neki dodatni novac nas može rasteretiti i uvećati naš kućni budžet. Možete otplatiti neke dugove, priuštiti sebi novu garderobu, uštedeti za novi auto ili bilo šta što vam je potrebno. Da bi u tome uspeli, ovde ćemo vam predstaviti nekoliko načina kako možete zaraditi dodatni novac:

1) Potražite dodatni prekovremeni ili part-time posao:
Prva opcija je da zamolite vašeg šefa u firmi u kojoj ste već zaposleni, da radite prekovremeno ako je to moguće i da za to primite veću platu. U nekim firmama je to moguće i ako radite po smenama povremeno se možete dogovoriti sa vašim kolegama da radite dve smene i tako uvećate vaša primanja.

Druga opcija je da u svojoj firmi nastavite da radite kao i do sada, a da potražite neki dodatni part-time posao gde bi mogli da radite nakon vašeg posla ili možda čak i vikendom u zavisnosti kako vama više odgovara. Uvek se možete prijaviti za neki dodatni posao koji se radi 2-4 časa i tako zaraditi dodatni novac. Takođe, postoje i mali poslovi vikendom za koje se možete prijaviti i na taj način ostvariti zaradu, naravno ukoliko vama to odgovara i ne oduzima vam preko potrebno vreme koje ste možda želeli da provedete u krugu porodice ili vaših prijatelja.

2) Razmislite o pokretanju sopstvenog biznisa. Verovatno imate neke ideje šta bi u vašem okruženju bilo perspektivno i razmislite da li bi se vi mogli snaći u tako nečemu i kolika bi bila početna ulaganja. Možda u vašem mestu nedostaje dečja igraonica, možda menjačnica, neki dobar butik, neka prodavnica, restoran, trafika… Uvek ima mesta za nešto novo što je ljudima oko vas potrebno. Vaše je samo da se dobro informišete i razmislite koje su vaše mogućnosti za pokretanje nekog privatnog biznisa. Za početak vam je bolje i sigurnije da počnete sa nekim manjim ulaganjima i manjim delatnostima da bi polako to proširivali kako idete u korak sa novim saznanjima i idejama.

3) Pokušajte da unovčite vaš hobi. Umete da crtate stripove? Sjajno, skenirajte ih, otvorite blog i sajt i postavljajte vaše radove, reklamirajte se i sigurno ćete privući nekoga ko možda želi otkupiti vaše buduće radove ili ćete jednostavno dobrom posetom na vašem blogu / sajtu biti u mogućnosti da na neki drugi način ostvarite zaradu. Umete da izrađujete lepe drvene žardinjere? Extra, napravite nekoliko komada, poklonite ih vašim rođacima, prijateljima, komšijama. Polako će se vaši radovi svideti i njima i ostalima koji budu kod njih dolazili, i sve više će se interesovati za njih, i bićete u prilici da naredne žardinjere koje budete pravili – prodate. To su samo neki od hobija i predlozi kako ih možete unovčiti, bilo koji drugi hobi takođe ima potencijala samo je potrebno mala truda i dobre volje.

4) Internet zarada. U današnje vreme nema porodice koja ne poseduje svoj računar i pristup internetu. Ako već provodite određeno vreme za računarom radeći neke stvari koje vam ne donose nikakvu korist, vreme je da to promenite. Neka vreme koje provodite na internetu radi za vas.
Postoji jako puno načina na koje možete to ostvariti, o tome će više reči biti u textovima koji se tiču online zarade.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

Sopstveni posao

Kako pokrenuti sopstveni posao

Živimo u zemlji u kojoj je nezaposlenost velika. Mnogi ljudi sede kod kuće, listaju oglase, …

Jedan komentar

  1. Milutin Milutinović

    Jak naslov za previše slabo upustvo kako to zaista uraditi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *