Kako efikasno odstraniti fleke

Koliko puta nam se desilo da zahvaljujući neopreznom pokretu stvorimo fleku na našoj omiljenoj haljini, stoljnjaku ili tepihu. Ali na svu sreću postojie mnogi trikovi koji će odstraniti ove fleke kao rukom odnešene.
uklanjanje fleka

Kako efikasno odstraniti fleke

  1. Fleku od kafe potrebno je odmah isprati sapunicom i hladnom vodom. Od kafe obično i ne ostaju jake fleke.
  2. Materijal na kome se nalazi fleka od voska prvo potopite u hladnu vodu da se taj vosak stvrdne. Zatim ga izlomite na parčiće. Ostatak voska odstranite pomoću tanjeg papira a na kraju očistite s malo benzina. Mesto koje je uflekano voskom možete poklopiti papirom pa preći peglom preko njega a potom oprati.
  3. Fleke od čađi nikako nemojte trljati jer će se ona samo proširiti. Najpre istresite materijal sipajte preko fleke so i operite u mašini za veš. Fleku na tepihu očistite uz pomoć pene za brijanje.
  4. Fleke od vina su jako nezgodne. Prvo preprisati ostatak vina ubrusom ili salvetom a onda na fleku sipati veću količinu soli i ostaviti da deluje. So će upiti vino iz tkanine a zatim nju možete usisati ili izčetkati. Takođe, pomaže ukoliko preko fleke sipamo belo vino.
  5. Na mesto koje je zahvaćeno rđom sipati jednu kašiku soli koju pomešate sa limunovim sokom i to ostaviti da deluje 10 minuta. Nakon toga isprati hladnom vodom.
  6. Fleke od ulja ćete odstraniti tako što će te to mesto dobro nasapunjati kokosovim sapunom i ostaviti da deluje 10 minuta, a nakon toga isprati vrućom vodom.
  7. Fleke od čaja ćete skinuti tako što će te materijal umočiti u limunov sok a zatim isprati.
  8. Fleke od krvi stavite pola sat u hladnoj vodi a zatim dobro operite uz pomoć sapuna od kokosa.
  9. Fleku od flomastera – pomešajte alkohol i sirće i dobro namažite zahvaćeno mesto.
  10. Fleke od kakaa –  fleku istrljati glicerinom i zatim isprati hladnom vodom.
  11. Fleke od mastila – najpre sipajte limunov sok na fleku a zatim malo soli i isprati.
  12. Fleke od ruža – parče tkanine umočiti u alkohol i nežnim pokretima odstrani fleku.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *