Kako odabrati dobar restoran

Svakom od nas se desilo da za neku proslavu koja je nama bitna ili za novogodišnju noć izaberemo restoran koji je mnogo obećavao, a koji se na kraju ispostavio kao potpuni promašaj. Naravno od toga kakav restoran izaberete zavisi i kako ćete se provesti. Zato je potrebno da pažljivo birate kako biste izbegli neprijatna iznenađenja.

kako izabrati restoran

Kako odabrati dobar restoran

  1. Birajte restorane sa domaćim jelima. Osnovni razlog jeste što se sastojci verovatno nabavljaju u tom kraju i verovatnije je da će biti i sveži a samim tim i jela ukusnija. Potražite jelovnik sa cenovnikom pre nego što sednete za sto, tako da možete da odustanete u slučaju da vam se jelovnik ne sviđa ili da su cene previsoke. Na taj način izbećićete neprijatna iznenađenja kad vam dođe račun.
  2. Jelovnik uvek mora biti na stolu. Pravilo je da čim mušterija sedne za sto da dobije jelovnik. U finijim restoranima uglavnom konobar predstavlja jelovnik, obično začinjen mešovitim imenima. Njihov savet može biti dragocen, ali pazite da vas ne zavedu zvučna imena koja često mogu da skiravaju neka obična jeftina jela.
  3. Budite oprezni sa predugim jelovnicima. Ukoliko imate ogroman izbor jela, to može biti zanimljivo ali vam može doneti brojna neugodna iznenađenja. Veoma je teško voditi kuhinju s velikim izborom jela, tako da se mnoga jela pripremaju unapred ili se koriste zamrznuta. Čak i ukoliko se radi o brzim jelima vrlo verovatno je da sastojci nisu sveži.
  4. Ukoliko se uz jelovnik nalazi i mali dodatak, pisan rukom u kome su navedena dnevna jela, to ne treba zanemariti. Verovatno je da su da jela zaista sveža, pripremljena tog dana, dok su ostala verovatno iz zamrzivača.
  5. Dok birate s jelovnika, mislite o tome gde se nalazite i odakle dolaze sastojci. Na primer ako ste na planini u blizini jezera, pastrmke će biti sveže, što je manje verovatno za morsku ribu. Ili obrnuto, ukoliko se nalazite na moru izaberite morsku ribu.
  6. U restoranim gde postoje kolica sa predjelima, slatkišima ili ribom vodite računa da li su to lako kvarljiva jela. Ako hrana nije pažljivo izložena ili ukoliko je ne dopunjavaju kada ponestane, moguće je da nije sasvim sveža. Kolica s kolačima uvek moraju biti pokvrivena i zaštićena od insekata i prašine.
  7. Procenite savetekada vam neko preporučuje restoran. Ne očekuju svi isto od restorana i ne vole svi ista jela. Pre nego što prihvatite savet prijatelja, potrebno je da dobro poznajete njegov ukus i onda će te moći tačno da ocenite i njegov savet.
  8. Ako želite da otkrijete kakva je čistoća u restoranu, najbolje je da posetite toalet. Ako je on čist, s toaletnim papirom i tečnim sapunom za ruke , verovatno će i na manje vidljivim mestima, vladati čistoća.
  9. Osobe koje rade sa hranom nikako ne bi smele da imaju dodir sa blagajnom ili novcem. Ako konobar priprema sendviče na primer a istovremeno izdaje račune i naplaćuje, to nikako ne ukazuje na brigu o higijeni.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

master rad

Kako odbraniti master rad

Odbrana diplomskog master rada predstavlja svečani čin za kandidata i značajni datum u njegovom životu. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *