Kako kupiti GPS uređaj

Kupovina GPS uređajaKupovina GPS uređaja je već uveliko svakodnevnika, a vreme kada smo koristili mape je odavno prošlo. U širokoj upotrebi danas su GPS setovi za navigaciju na putu. Bilo da se radi o nalaženju najbržeg odredišta u vašem gradu, ili pokušavate da se snađete u novom gradu, GPS uređaj vaše probleme rešava u trenutku. Dakle, ukoliko se dvoumite oko kupovine novog ili unapređenja već postojećeg GPS seta, evo par korisnih saveta kako izabrati gps uređaj:

1) Iako postoji veliki broj različitih GPS modela na tržištu, najpogodniji za vas biće onaj koji odgovara vašim potrebama.

2) Za kampere ili one koji vole avanturu, idealna bi bila kupovina GPS uređaja koji u sebi ima integrisanu kameru, blic, elektronski kompas i barometar. GPS treba takođe da ima i ultra osetljivu antenu, kako ne bi imali probelma sa prijemom signala bilo da se nalazite negde u šumi, ili ste visoko u planini. Ukoliko se odlučite na kampovanje sa vašom porodicom i prijateljima, takođe bi trebali da uzmete u obzir kupovinu GPS uređaja sa ugrađenom radio podrškom.

3) Ukoliko vam GPS treba da bi vas navigirao kroz gradsku džunglu, uređaj koji vam omogućava fleksibilnost u pronalaženju pravog puta je idealan za vas. Budite sigurni da je vaš uređaj takđe sposoban da izračunava najbrži mogući put nazad, za slučaj da se zaglavite u saobraćaju.

4) Za one koji žele da zaštite svoje kućne ljubimce, vodootporni GPS uređaj bi bio idealan. Ovi se uređaji lako mogu zakačiti na njihov okovratnik i mogu vam pomoći kod lociranja vaših ljubimaca u slučaju da se oni izgube ili ih neko ukrade. Neki uređaji čak imaju i integrisanu podršku slanja e-mail-a u slučaju da vaši ljubimci napuste ‘bezbednu zonu’.

5) Izdvajajte određenu sumu iz kućnog budžeta namenjenu kupovini GPS uređaja. Možda ćete biti primorani na kupovinu posebnih mapa ukoliko često putujete. Neki od dodatnih uređaja podrazumevaju platforme za kokpit automobila na koji se montira GPS, adaptere ili punjače za GPS.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.