Kako prestati da se svađate sa vašom porodicom

Svađanje sa nekim koga volimo i provodimo dosta vremena sa njim, može da nas sruši. To je vrlo neprijatna situacija, a trebalo bi da probate da rešite taj problem. Ovaj članak će vas naučiti kako da zaustavite svađu sa vašim roditeljima.
svadja sa porodicom

Kako prestati da se svađate sa vašom porodicom

  1. Pričajte sa vašom porodicom kako se osećate. Uverite se da su svi tu, a ne samo jedan član porodice. Sukob pogađa svakoga u porodici. Pustite osobu s kojim ste se svađali da sluša i da kaže ono što ima, bez nerviranja. Pokušajte da razumete jedni druge.
  2. Nađite nekoga ko nije umešan u sukob i kome možete da se poverite. Budite oprezni da li osoba koja će vas slušati neće posle svima pričati ono što ste joj rekli. Javite se toj osobi kada krene nešto naopako i zamolite je da vam pomogne da sredite svoja osećanja. Uvek pričajte sa nekim, jer tako će vam biti lakše. Uvek koristite tu metodu, a tako ćete moći da slušate tu osobu kada ona ima neki problem.
  3. Razmislite da idete na porodične terapije. Neki stučni psiholog, moći će da pronađe izvor problema i da vam pomogne da ga rešite.
  4. Pokušajte da napravite kompromis sa osobom s kojom imate problem. Ako radite nešto što tu osobu nervira, potrudite se da prestanete s tim, ili barem nemojte to raditi u njenom prisustvu. Pomozite im, pokažite da se trudite da budete u dobrim odnosima sa njom. To je normalno. Ponekad treba se promeniti zbog nekoga, pogotovo zbog porodice. Ona je najvrednija.
  5. Potražite pomoć nekog člana porodice. Ako vas ovaj problem prati duže vreme i nije uopšte lak, ne možete ga sami rešiti, već potražite pomoć nekog člana porodice sa kojim imate dobar odnos.
  6. Ukoliko stvarno više ne možete da izdržite da živite sa njima, razmislite o tome da idete u stan, u neki studentski dom ili da živite sa tetkom, stricem…
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Marina Pavlović

Avatar photo

SLIČNO

Kako uciniti roditelje srecnim

Kako učiniti roditelje srećnim

Ti si moj lepi roditelj, sa mudrim odlukama u životu! Zar ova rečenica nije san …

Jedan komentar

  1. Mislim da razgovor bez nerviranja rešava sve probleme.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *