Kako popraviti auspuh

Popravka auspuhaOdmah na početku da vam kažemo da popravka auspuha u globalu zavisi od toga koliko je rupa na njemu. Kada je u pitanju auspuh na prvi pogled skoro svi znamo da auspuh ima veze sa izduvnim gasovima, što je logično jer kada pomenete auspuh prva asocijacija je dim koji izlazi iz njega. Naravno to je tačno, auspuh zaista sprovodi izduvne gasove iz motora, ali takođe ima zadatak da smanji buku koja nastaje prilikom rada motora i ispuštanja izduvnih gasova. Auspuh je sistem koji počinje od izduvne grane motora, pa ide sve do zadnjeg dela automobila, gde možete videti gasove koji iz njega izlaze.

Ovde ćemo govoriti o tome kako popraviti auspuh, a da bi ste to uradili, prvo što treba da znate je kako da ustanovite da auspuh nije u redu. Kada su u pitanju kvarovi na auspuhu nema ih mnogo, jedino što može da se desi na auspuhu je da se probuši na nekom mestu, na nekoj cevi ili na nekom od lonaca iz koji se sastoji (prednji, zadnji, srednji lonac ) ili da vam otpadne u vožnji.

Sve ovo možete primetiti tako što će vaš auto prilikom rada biti znatno glasniji, pogotovo prilikom dodavanja gasa. Glasnoća vozila i buka koju vozili pravi, povećaće se u zavisnosti od veličine rupe na auspuhu. Što je rupa veća to će i buka koju vozilo proizvodi biti veća. Kada je rupa mala, ukoliko nemate veoma izoštren sluh, verovatno nećete ni primetiti, mada ukoliko vam auspuh otpadne skroz, ili vam otpadne neki od lonaca, budite sigurno da ćete itekako primetiti buku koja će biti extremno velika.

Kada je u pitanju popravka auspuha, takođe zavisi od veličine kvara, tj od veličine rupe na auspuhu. Ukoliko je rupa manja, moguće je otići kod bilo koga ko ima aprat za varenje i zavariti je, ukoliko je rupa veća na nekoj od cevi, moguće je otići kod bilo kog limara, ili u neki servis koji se bavi zamenom auspuha, i iseći samo bušan deo i zameniti ga. Međutim kada je rupa veća na loncu, kada je ne moguće zavarati onda je potrebno kupiti novi lonac i zameniti ga. Nije potrebno menjati ceo auspuh, već samo lonac koji je bušan, i to je sve. Ukoliko imate sav potreban alat sve ovo možete i sami da uradite, mada znajte da ni popravka nije skupa. Prilikom zamene lonca, majstor u servisu će vam uglavnom naplatiti samo lonac koji kupite kod njega, a zamenu će uraditi gratis, mada zamenu možete i sami odraditi, jer se sastoji u odvijanju par šrafova, skidanju starog lonca, i postavljanje novog na isto mesto.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

registraciona nalepnica

Kako skinuti registracionu nalepnicu

Od 1. januara 2011. godine, obavezno je da se na šoferšajbni automobila (donji desni ugao) …