Kakopedija > Internet > Vaš blog i sajt > Kako napraviti favicon ikonicu za sajt

Kako napraviti favicon ikonicu za sajt

Kako napraviti favicon ikonicuSigurno ste do sada zapazili da neki sajtovi ispred svog url-a imaju i neku malu sličicu koja ih reprezentuje. Ta mala sličica se naziva favicon. Sada vi želite da znate kako napraviti favicon ikonicu za sopstveni sajt. Ovaj članak će vam u tome pomoći.

Kao prvo, znajte da to uopšte nije komplikovano i teško, a postoji dosta mesta na kojima možete napraviti svoju favicon ikonicu.
Jedan od njih je i Favicon Generator, koji vam ovom prilikom preporučujemo. Na njemu ćete videti da je sve ovo vrlo jednostavno i brzo. Prvo odaberite sliku od koje želite napraviti favicon ikonicu i potrudite se da bude idealne dimenzije 100 x 100. Kada je odabere kliknite samo na Generate Favicon! Vaša favicon ikonica je kreirana i prikazaće vam se sledeći text: Complete! => Click Here to Download Your Favicon! Jednostavno kliknite na download i sačuvajte vašu ikonicu na računaru.
Posle toga tu imate i uputstvo kako da postavite vaš favicon. Samo iskopirate ikonicu u root direktorijum. A zatim i taj code u uputstvu, ubacite u deo vašeg sajta. To je sve, uživajte u vašoj novoj favicon ikonici!

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 5, prosek: 3,40

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Maja Prulić
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

2 komentari

  1. Miodrag

    Mogu da kazem da je Favicon Generator je odlicno mesto za pravljenje favicona.Licno ga koristim.Ima puno firmi koje naplacuju izradu favicona,ali sve ih rade u Favicon Generator-u.

  2. Branivoje R.

    favicon se moze prosto napraviti i u Win7 MSpaint – desni klik na izabranu sliku, edit, otvara se mspaint, ctrl+w, selektuj Pixels, iskljuci Maintain aspect ratio, pod horizontal i vertical ubaci 16 (jer je 16×16 standardna dimenzija te ikone), Ok, Save as kao PNG picture, ne mora biti ico formata

    za konvertovanje png bmp tif gif jpg u ico formatu tu je besplatan xnView, jednostavniji mi je od AcdSee…

    e sad ako ikona mora da ima alfa kanal u slici to se moze uraditi u corel, photoshop, besplatan gimp ili paintnet

Ostavite odgovor