Kakopedija > Veze i porodica > Sex i intimni odnosi > Kako imati seksualan odnos u toku menstrualnog ciklusa

Kako imati seksualan odnos u toku menstrualnog ciklusa

Kako imati seks u toku menstrualnog ciklusaSeks u toku menstrualnog ciklusa može biti „prljav“, ali zašto bi vas to sprečilo? Ako se dogovorite sa partnerom, i ako prvenstveno sve dobro isplanirate, možete se odlično provesti i uživati, bilo „prljavo“ ili ne!

Predlozi

 1. Porazgovarajte o tome sa vašim partnerom. Za neke ljude, menstruacija može da bude nelagodna tema, tako da je važno da razgovarate sa vašim partnerom u slučaju da je njoj/njemu neprijatno da imaju odnos u toku ciklusa. Jako je bitno da devojka shvati da njemu nije problem što će doći do pojavljivanja krvi, ali je isto tako jako bitno da je i devojka spremna na to.
 2. Naučite kako da odložite svoj menstrualni ciklus. Određeni proizvođači oralnih kontraceptiva omogućavaju ženama da produže period između ciklusa. U zavisnosti od vrste koju upotrebljavate, menstrualni ciklus se može produžiti ili potpuno nestati. Svaka metoda ima prateće efekte, stoga je bitno da porazgovarate i da se posavetujete sa svojim lekarom pre nego što uzmete recept. Takođe je veoma važno da lekove uzimate u tačno vreme kako piše u uputstvu, jer u suprotnom to može imati uticaja na vaše telo i menstrualni ciklus.
 3. Saznajte nešto više o različitim proizvodima koje možete koristiti dok ste seksualno aktivni:
  • Cervikalne kape: One su slični menstrualnim kapama, ali imaju oblik dijafragme tako da prijanjaju dublje u vaginu preko cerviksa kako bi pokupili tečnost dok i dalje omogućavaju penetraciju. Kape se mogu prepuniti u toku odnosa tako da je pojedinim ženama teško da ih koriste i neprijatno im je pri uklanjanju – ovo nije sredstvo za kontracepciju
  • Dijafragma: Kao što se koristi u kontraceptivne svrhe može da se koristi i kao posuda za skupljanje menstrualnog sadržaja, a da pri tome ne utiče na penetraciju. Imaju oblik cervikalnih kapa, tako da se u toku odnosa mogu prepuniti što uklanjanje čini neprijatnim. U svakom slučaju oni su lakši za korišćenje zato što ginekolozi profesionalno određuju veličinu dijafragme koja odgovara ženi.
  • Meki tamponi ili sunđeri natopljeni spremicidnim sredstvom: Ovo funkcioniše poput tampona, ali su napravljeni od sunđera (veštačkog ili prirodnog) i mogu biti mali i dovoljno meki da omoguće penetraciju dok i dalje skupljaju menstrualni sadržaj.
  • Muški kondomi: Pored toga što se koriste u u prevenciji trudnoće i mnogih polno prenosivih bolesti, muški kondomi takođe mogu sprečiti da krv dođe u kontakt sa partnerovim penisom, što je dobro ukoliko je vaš partner zabrinut u vezi sa ovim.
  • Ženski kondomi: Ovo će takođe skupiti menstrualnu krv i omogućiti zaštitu od neželjene trudnoće. Ženski kondomi će omogućiti i zaštitu od polno prenosivih bolesti bolje nego što to čine muški kondomi. Mnogi parovi preferiraju ove kondome jer ne iritiraju penis i muškarac može da ostane u ženi i nakon ejakuacije. Pročitajte i kako se koriste ženski kondomi.
  • Menstrualne kape: One nisu predviđeni za odnos koji uključuje polnu penetraciju, verovatno to nije ni preporučljivo, ali oni sprečavaju curenje tako da obezbeđuju čistu predigru uključujući i oralni seks – izbegavajte gumene menstrualne kape jer vagina može da poprimi miris/ukus gume.
  • Podloge: Kao što možete da koristite peškir ispod vas tokom seksualnog odnosa, možete da koristite i podloge i stavite ih ispod sebe i vašeg partnera. Ovim ćete zaštiti krevet, ali nećete sprečiti stvaranje generalnog nereda.
 4. Razmislite o tome da upražnjavate seks u tuš kabini ili kadi. Voda će isprati menstrualnu tečnost i sprečiti nered koji biste inače napravili kako po sebi tako i po krevetu. To takođe znači da nakon seksa sa sebe možete saprati svu krv zajedno sa ostalim tečnostima.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 52, prosek: 3,85

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jasna Marković
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

Kako uzbuditi muškarca u seksu

Muškarce je uglavnom lako uzbuditi, ali ima i onih kojima treba malo više vremena i …

Jedan komentar

 1. Aleksandra Stanković

  Sjajan članak o ovoj još uvek taboo temi.Svaka čast!

Ostavite odgovor