Kako imati seksualan odnos u toku menstrualnog ciklusa

Kako imati seks u toku menstrualnog ciklusaSeks u toku menstrualnog ciklusa može biti „prljav“, ali zašto bi vas to sprečilo? Ako se dogovorite sa partnerom, i ako prvenstveno sve dobro isplanirate, možete se odlično provesti i uživati, bilo „prljavo“ ili ne!

Predlozi

  1. Porazgovarajte o tome sa vašim partnerom. Za neke ljude, menstruacija može da bude nelagodna tema, tako da je važno da razgovarate sa vašim partnerom u slučaju da je njoj/njemu neprijatno da imaju odnos u toku ciklusa. Jako je bitno da devojka shvati da njemu nije problem što će doći do pojavljivanja krvi, ali je isto tako jako bitno da je i devojka spremna na to.
  2. Naučite kako da odložite svoj menstrualni ciklus. Određeni proizvođači oralnih kontraceptiva omogućavaju ženama da produže period između ciklusa. U zavisnosti od vrste koju upotrebljavate, menstrualni ciklus se može produžiti ili potpuno nestati. Svaka metoda ima prateće efekte, stoga je bitno da porazgovarate i da se posavetujete sa svojim lekarom pre nego što uzmete recept. Takođe je veoma važno da lekove uzimate u tačno vreme kako piše u uputstvu, jer u suprotnom to može imati uticaja na vaše telo i menstrualni ciklus.
  3. Saznajte nešto više o različitim proizvodima koje možete koristiti dok ste seksualno aktivni:
    • Cervikalne kape: One su slični menstrualnim kapama, ali imaju oblik dijafragme tako da prijanjaju dublje u vaginu preko cerviksa kako bi pokupili tečnost dok i dalje omogućavaju penetraciju. Kape se mogu prepuniti u toku odnosa tako da je pojedinim ženama teško da ih koriste i neprijatno im je pri uklanjanju – ovo nije sredstvo za kontracepciju
    • Dijafragma: Kao što se koristi u kontraceptivne svrhe može da se koristi i kao posuda za skupljanje menstrualnog sadržaja, a da pri tome ne utiče na penetraciju. Imaju oblik cervikalnih kapa, tako da se u toku odnosa mogu prepuniti što uklanjanje čini neprijatnim. U svakom slučaju oni su lakši za korišćenje zato što ginekolozi profesionalno određuju veličinu dijafragme koja odgovara ženi.
    • Meki tamponi ili sunđeri natopljeni spremicidnim sredstvom: Ovo funkcioniše poput tampona, ali su napravljeni od sunđera (veštačkog ili prirodnog) i mogu biti mali i dovoljno meki da omoguće penetraciju dok i dalje skupljaju menstrualni sadržaj.
    • Muški kondomi: Pored toga što se koriste u u prevenciji trudnoće i mnogih polno prenosivih bolesti, muški kondomi takođe mogu sprečiti da krv dođe u kontakt sa partnerovim penisom, što je dobro ukoliko je vaš partner zabrinut u vezi sa ovim.
    • Ženski kondomi: Ovo će takođe skupiti menstrualnu krv i omogućiti zaštitu od neželjene trudnoće. Ženski kondomi će omogućiti i zaštitu od polno prenosivih bolesti bolje nego što to čine muški kondomi. Mnogi parovi preferiraju ove kondome jer ne iritiraju penis i muškarac može da ostane u ženi i nakon ejakuacije. Pročitajte i kako se koriste ženski kondomi.
    • Menstrualne kape: One nisu predviđeni za odnos koji uključuje polnu penetraciju, verovatno to nije ni preporučljivo, ali oni sprečavaju curenje tako da obezbeđuju čistu predigru uključujući i oralni seks – izbegavajte gumene menstrualne kape jer vagina može da poprimi miris/ukus gume.
    • Podloge: Kao što možete da koristite peškir ispod vas tokom seksualnog odnosa, možete da koristite i podloge i stavite ih ispod sebe i vašeg partnera. Ovim ćete zaštiti krevet, ali nećete sprečiti stvaranje generalnog nereda.
  4. Razmislite o tome da upražnjavate seks u tuš kabini ili kadi. Voda će isprati menstrualnu tečnost i sprečiti nered koji biste inače napravili kako po sebi tako i po krevetu. To takođe znači da nakon seksa sa sebe možete saprati svu krv zajedno sa ostalim tečnostima.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

Kako uzbuditi muškarca u seksu

Muškarce je uglavnom lako uzbuditi, ali ima i onih kojima treba malo više vremena i …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Sjajan članak o ovoj još uvek taboo temi.Svaka čast!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *