Kako obrijati glavu

Naravno, uvek možete da obrijete glavu. Ali, ako ste još uvek neodlučni, evo nekoliko stvari koje vam mogu pomoći u donošenju te odluke.
Kako obrijati glavu

Kako obrijati glavu

  1. Praktični razlozi
    Nekima bi to bilo iz praktičnih razloga. Ako vam već kosa opada, zašto je skroz ne obrijati? Mnogima je to dobra opcija. Ne morate da kupujete perike ili trošite novac na razne proizvode za rast kose.
  2. Moderno i trendi
    Ćelava glava je takođe postala moderna. Ne odlučuje se na to mnogo ljudi. Ako obrijete glavu, pokazaćete svima koliko ste samouvereni. A, takođe ćete se u odnosu na druge isticati. Ili drugim rečima – brijanjem glave ćete se „izdvojiti iz mase”. Dok neki farbaju kosu, vi birate drugi put. Ako želite da date modnu ili ličnu izjavu, onda je ovo jedan od načina da to uradite.
  3. Saveti za brijanje
    Bilo bi dobro da glavu obrijete tokom odmora. Ako to nije moguće, onda to učinite tokom vikenda. Ovo vreme će vam biti potrebno da se priviknete na svoj novi izgled. Istovremeno, vaša glava će imati vremena da uhvati malo boje.
  4. Pre brijanja, kosu operite mlakom vodom. Ovako ćete je omekšati i ukrotiti. Takođe, nemojte da zaboravite da na kosu nanesete kremu za brijanje. Ostavite kremu tako nanetu nekoliko minuta. Ona će pomoći da kosa ostane meka. Kada brijate glavu, izbegavajte proizvode sa mentolom – oni će vam zatvoriti pore i otežati brijanje.
  5. Ako se prvi put brijete, trebalo bi da koristite ručno ogledalce. Sa njim ćete biti sigurni da ste sve obrijali. Suvišno je reći da ovo treba da radite na dobro osvetljenom mestu. Da biste postigli najbolje rezultate, trebalo bi da koristite brijač sa tri sečiva.
  6. Počnite brijanje od tačke gde kosa raste. Ne pritiskajte i preporučuje se da brijač često ispirate. U slučaju da se posečete, na posekotinu stavite stipsu koja će zaustaviti krvarenje.
  7. Kada završite, na glavu nanesite malo nekog sredstva za negu nakon brijanja, poprskajte je vodom i osušite peškirom.
  8. Ako izlazite, stavite na glavu kremu za sunčanje. Dajte sebi vremena da se naviknete. Na kraju, moći ćete da brijete glavu svaki ili svaki drugi dan.
  9. Ostali podsetnici
    Vaše je pravo da budete ćelavi, ali neke firme to ne dozvoljavaju. Ako niste sigurni da li je to slučaj i sa vašom, pitajte svoje nadređene. Ako, pak, niste sigurni koji brijač i kremu za brijanje da koristite, pitajte svog frizera ili berberina.
  10. On ili ona će vam takođe reći da li će vam dobro stajati da budete ćelavi. Naravno, to je vaša odluka, ali ako želite i drugo mišljenje, dobro bi bilo da pitate stručnjaka.
  11. Brijanje glave nije teško. Ako to želite, ne dozvolite da vas neko u tome spreči. Možda je u prošlosti to izgledalo čudno, ali danas je to postalo šik. Postupak brijanja glave može mnogo da kaže o vašem karakteru i vašoj ličnosti.

Kada vam ćelav izgled dosadi, pročitajte i Kako da pustite kosu za muškarce.

Izvor: Becoming Bald

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *