Kako nacrtati zmaja

Crtanje je zanimljivna vizuelna umetnost za koju je potrebno nekoliko alatki, poput markera, boje i dvodimenzionalnog medija. Vrlo je popularno među umetnicima zbog toga što kroz određene forme umetnosti mogu da izraze svoje emocije i težnje. Amateri koji žele da nauče osnove crtanja obično prvo kreću sa skiciranjem zanimljivih bića poputa zmajeva. Da biste znali kako da nacrtate zmaja, važno je da naučite osnovne korake kod crtanja kontura i potom detalja na vašem crtežu.
Kako nacrtati zmaja

Kako nacrtati zmaja

  1. Glava
    Da biste obeležili konture glave zmaja, koristite običnu olovku i nacrtajte broj 8 na sredini papira. Krug na gornjem delu broja predstavlja oči zmaja dok krug na kraju broja predstavlja nos.
  2. Vrat i telo
    Nacrtajte oblik slova S na vrhu kruga koji predstavlja oči. Nacrtajte isti oblik na vrhu kruga koji predstavlja nos zmaja. Napravite veliki ovalni oblik koji povezuje krajeve dva slova S kako bi nacrtali konture tela zmaja.
  3. Rep, šape, kandže i krila
    Nacrtajte strelu na kraju ovalnog oblika i tako napravite rep. Napravite konture šapi kao i prednjih kandži zmaja. Da biste nacrtali zadnje šape, nacrtajte horizontalni ovalni oblik koji je okomit u odnosu na zmajevo telo. Na donjem delu ovalnog oblika, iscrtajte konture kandži. Ne zaboravite nacrtati obrise krila na gornjem delu zmajevog tela.

Detalji

  1. Glava
    Da biste dobili ideju o tome kako nacrtati lice zmaja, prelistajte časopise, stripove i knjige. Nacrtajte okrugle oči unutar gornjeg kruga i njušku ili nos unutar donjeg kruga. Dodajte uši i rogove da bi figura bila atraktivnija i zanimljivija.
  2. Krila i drugi delovi tela
    Da biste nacrtali zmaja opakog izgleda, nacrtajte šiljke i krljušti na krilima. Najbolje je u u početku nacrtati konture kostiju kako bi ga što verodostojnije prikazali. Neki drugi detalji koji mogu da se dodaju na drugim delovima tela zmaja su šiljaste krljušti. Pored toga, važno je nacrtati rogove na repu da bi istakli lepotu crteža.

Izvor: How To Draw a Dragon

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

crtanje pejzaza

Kako nacrtati pejzaž

Ako niste imali priliku, sada imate! Naučite da crtate pejzaž kao profesionalni slikar. Kako nacrtati …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *