Kako prepoznati legitiman posao preko interneta

Masovna nezaposlenost i dugotrajna finansijska kriza kod nas i u svetu prisiljavaju nas na razne oblike snlaženja kako bismo zaradili dovoljno za život. Ponekad se pitamo da li postoji način da računar i internet koji nam i tako već oduzimaju dobar deo vremena mogu i nečemu korisnom poslužiti. Sigurno ste već dobili neki e-mail sa ponudom neverovatne zarade i sa dokazima kako se neko obogatio za samo mesec dana i slično.

Da li zvuči previše dobro da bi bilo istinito? Onda verovatno i jeste laž, bez obzira na priložene „dokaze“. Garantovano nema bogaćenja preko interneta. Mali broj onih koji su se nekada obogatili, nikada vam ne bi otrkili tajnu, naročito ne besplatno. A da li postoji način da se zaradi neki dinar, tj. dolar? Da, internet nudi veliku berzu „free lance“ poslova i poslovnih mogućnosti. Postoje legitimni poslovi za koje možete, saznati, prijaviti se i obavljati ih isključivo preko interneta. Treba znati kako razlikovati prevaru od legitimnog načina zarade i šta je neophodno da bismo započeli neki takav poslić.
internet posao

Kako prepoznati legitiman posao preko interneta

 1. Većina poslova na internetu zahteva poznavanje jednog svetskog jezika, ali najčešće engleskog kako biste razumeli šta se od vas traži i koji su uslovi sporazuma između vas i poslodavca.
 2. Potrebno je imati e-mail adresu zbog registracije, a zbog isplate zarade devizni račun, Pay Pal ili Payza (poznatiji kao Alert Pay) račun. Ima firmi koje šalju čekove nakon obračunate zarade, ali često ne za manji iznos od $100. Sem toga čekovi putuju poštom, a ume da potraje i proces njihove provere u našim bankama kada hoćete da ih pretvorite u keš.
 3. Ne žurite da se prijavite za zaradu preko interneta dok ne obavite malo istraživanje i dok se ne raspitate s kim ćete imati posla.
 4. Sve je već neko pre vas pokušao, poslušajte iskustva običnih ljudi. Postoje na forumima komentari pa čak i čitave liste poslova na internetu svrstane u „legitimne “ ili u „prevare“.
 5. Ukucajte naziv firme, projekta ili posla koji vas interesuje u Google pretraživač. Ako je nešto ozbiljno, morao bi postojati njihov web sajt sa kontakt adresom.
 6. Posao koji započinjete treba da ima nekog smisla. Ako je previše lak, ako na sajtu nema sponzora, nema početnog ulaganja ni članarine, a ništa se ne prodaje, od čega mislite da mogu da vas isplate?
 7. Zarade klikom na reklame sponzora ili dobijanjem istih na mail su užasno male, srećni ste ako zaradite dolar dnevno i ako imate hiljadu prijatelja koji pristaju da vam budu aktivni referali. U protivnom, to je gubljenje vremena.
 8. Pravog posla preko interneta ima za programere, za vlasnike sajtova koji žele da reklamiraju na njemu Google Adsense oglašivače ili direkto neke druge fiirme, za talentovane pisce članaka, blogere, prevodioce i lektore, za prodavce saradnike, za one koje poznaju berzu ili za učesnike u anketama, te za unos podataka, tzv. data entry. Procenat zarade možete dobijati i samo tako što ćete preporučiti unosan posao ili prizvode i usluge neke dobre firme velikom broju ljudi. Naravno, to je pod uslovom da poslodavac ima refferal program i da vi dobijete svoju šifru, jedinstveni link preko koga ćete raditi.
 9. Kada pronađete posao prema svojim mogućnostima u većini slučajeva će prihvatiti vašu prijavu, ali pošto je u pitanju inostrani poslodavac, budite spremi da vam možda neće slati dovoljno poslova za ankete ili unos podataka jer naše područje nije odgovarajuće za tu vrstu posla . Takođe, ako pišete na engleskom budite spremni da uložite više truda u dokazivanje svojih sposobnosti nego što se zahteva od nativnih govornika.
 10. Pre-launch tj. pilot programi zarade obično sadrže dobe ideje, ali nikad ne zažive i ukoliko zahtevaju novčano ulaganje, postoji velika verovatnoća da su prevare.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

Kako zaraditi na ClickBank

ClickBank predstavlja jedan od najboljih sajtova čiji se način plaćanja svodi na to da kad …

5 komentari

 1. Avatar photo

  tekst je prilično poučan i zanimljiv,međutim imam zamerku,za PTC sajtove,nisu dovoljno obrađeni,Ja lično sam se prošle godine prijavila na nekoliko pouzdanih sajtova i počela da klikćem,zarada jeste minorna,ali kod mene važi ono“bolje išta nego ništa“jesam bila skeptična,pa čim sam skupila dovoljno za isplatu(u mom sličaju,5.meseci)ja otvorila nalog na pejzi i zatražila isplatu.Novac je isplaćen odmah u 4 slučaja.To sam htela da proverim da li stvarno isplaćuju.Onda sam taj novac vratila na te iste sajtove sa kojih sam ih dobila i počela dalje da klikćem,sve im piše u TOS,ili FAQ,sad mi je 10 meseci kako klikćem na ona 4.koji su platili,ostale sam izbrisala,i dnevna zarada mi je od 1-7 dolara po sajtu,i to bez direktnih refeala.Uskoro bi trebalo da odlučim da li ću novac povući na Visa internet karticu(verovatno)ili ću kupiti aktivnije članstvo.Ja bi radije odložila tu kupovinu članstva gde se više plaća to kliktanje,hoću da proverim da li ću dobiti novac u srbiji.Takođe moram da naglasim da nisam uložila ni paru svog novca,samo oko1.sat dnevno na internetu,koji se ionako koristi za razne,pa ajde da kažem „gluposti“Veliki poz autorki,nisam želela da uvredim nikog,samo da podelim svoje iskustvo do sad,o toj internet zaradi za nas koji ne umemo ništa da radimo od bolje plaćenijih poslova.

  • Avatar photo

   Naravno, kome odgovara PTC koristiće Vaš komentar i Vaše iskustvo. Hvala ilijana75

   • Sve je uredu da se bude pretpazliv ali da nema zarade ja se ne slazem..
    Pocela sam da radim MLM pre dve godine i na kraju mogu reci da Mrezni marketing je najbolji nacin da obicni covjek moze pokrenuti sopstveni bizns za male neznacitelne svote novca.
    Kada jednom zapitaliu Donalda Trampa ako jedan dan izgubi SVE sta planira?
    Covek mirno kaze MLM na sto cela publika pocela da se smije
    D. Trump samo reko Ako smejte se Vi zato ste tamo gde ste,a ja OVDE.
    On uveliko radi MLM i promovise po USA. Valda zna covek sta radi.
    Imam program koji se tacno jednokratno ulaga i ima izvrsne rezultate
    Isto programi u kojima ima mesecnu clanarinu su veoma sigurni a i one koje rade na direknoj prodaji ali ovde slabija je zarada.
    Sav problem kod nas na Balkanu je bas ono: zaradi da vidim a kasnije cu i ja
    A kako da zaradimo kada treba registracije i nista vise za zaradu a svi cekaju.
    I kasnije ide ono Pa ti si bio prvi pa si zaradio a ovo je piramida pa je pukla.
    U MLM vrh svake piramide si TI a u realnom zivotu vrh je DIREKTOR, SHEF……..pa tek negde dole je obicni radnik koji radi za petoro a uzima platu za jednog ili nijednog..
    Nadam da cete samo ovo razumeti: masovne registracije donose mn novca znaci svi treba da idu na tu varijantu komsiluk porodica prijatelje kolege svi zele zarade Prezentirajte u vasu okolinu svi ce vam biti zahvalni.
    Ali pazite program da bude odrzliv MLM, ne bilo kakav.
    Pozdrav

 2. Naravno da postoji prevara,ali toga ima i u realnom životu,a ako nema ulaganja,onda to i nije neka strašna prevara.Bilo bi super kada bi svi mogli da rade pristajne poslove,za pristojne pare.Ali nažalost vremena su takva da su poslovi nikakvi.Po meni je važno raditi,pa ako neko(ja lično mislim da je blogovanje i pisanje članaka dobar posao),želi da radi na internetu,zašto da ne pokuša.Ništa nije lako,pa ni ovo.Naravno ne može neko da očekuje da će zaraditi ogroman novac ako provede 10 minuta na tom poslu.

  • Avatar photo

   Hvala na svim komentarima i iskustvu koje ste preneli. Svaki sajt ima odredjeni minimum koji čekate da skupite do prve isplate. Dok radite gledate kako vaš balans raste, međutim, radujte se tek kad vam prebace pare na račun. Često se količina ponudjenog posla misteriozno a drastično smanji baš pred isplatu ili se tek onda sete da kažu da nije dosta dostići minimum već morate platiti prelazak na viši nivo i prvo steći neke referale. Inače, drage moje, Suzana, Daniela i Iliajna kako naplaćujete svoju internet zaradu? U Srbiji sigurno ne preko PayPal-a ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *