Kako prodati polovan auto

Prodaja polovnog autaU današnje vreme prodati polovan auto nije previše teško. Postoji jako puno mesta gde možete oglasiti da prodajete svoj auto, počev od lokalnih oglasa pa sve do oglasa na internetu. Međutim, kako bi maksimirali potencijalni profit od same prodaje, morate se pridržati nekoliko koraka.

1) Sredite auto – Prva stvar koju bi trebalo da uradite kod prodaje polovnog vozila je da dovedete isto u što je moguće bolje stanje. Očistite temeljno automobil, unutra kao i spolja. Koristite za to namenjene proizvode kao što je polir pasta za hromirane delove, za kožu i čistač za gume kako bi vaš automobil zasijao.

2) Papirologija – Sakupite svu potrebu dokumentaciju da bi, kada nađete kupca, bili spremni da finalizirate prodaju brzo. Trebalo bi da imate uverenje da ste vi vlasnik vozila, kao i svaki drugi dokument, kao što su računi izdati u situacijama kada je ulje menjano, koji dokazuju da ste vodili računa o vozilu po pravilima i propisima.

3) Mehanički problemi – Takođe je dobra ideja uzeti ocenu stanja vozila od mehaničara. Uštedećete novac i vreme ukoliko unapred dokažete da je vozilo u dobrom radnom stanju. Idite do vašeg lokalnog mehaničara ili uzmite od njega pismo sa njegovim mišljenjem. Verovatno vas neće previše koštati jedan ovakav pregled.

4) Vrednost – Vrednost vozila možete utvrditi upoređivanjem vašeg vozila sa vozilima sličnog tipa, godine proizvodnje i pređene kilometraže. Takođe, možete pogledati vrednosti iz kataloga kompanija koje se bave trgovinom automobila. Sada znate skoro sve što vam treba za prodaju automobila.

5) Reklama – Postavite oglas za vaše staro vozilo u lokalne novine i na internet oglase. Takođe je dobra ideja postaviti svoj telefon kao i cenu za koju bi prodali vozilo. Ostavite vozilo na neko prometno mesto, na kome je istovremeno dozvoljeno parkiranje. Vaše staro korišćeno vozilo možete prodati lako i na raznim auto pijacama.

6) Očekujte pogađanje – Čak iako ponudu učinite fiksnom, vrlo je verovatno da ćete se pogađati za konačnu cenu. Ukoliko je moguće, ištampajte cene sličnih vozila iz oglasa. Ovako će potencijalni kupac lakše prihvatiti cenu koju ste vi naznačili.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milorad Stanojković

Avatar photo
Automobili su oduvek bili moj najdraži hobi. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Sređivanje automobila pre njegove prodaje može biti i neekonomično, zato je bitno izračunati da li novac koji ćete uložiti u sređivanje možete da povratite kada prodate kola. Nekada upali i ona fora: ˝nisam hteo da ga sređujem, takav je kakav je! Nisam ga nalickao i uglancao, neću da te lažem, možeš da ga vidiš baš onakav kakav jeste!˝ :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *