Kako zaraditi sa AdSense

AdSense zaradaDanas gotovo ceo svet zna za najpoznatiji web pretraživač Google. Naravno kao najveća web kompanija na svetu Google ima svoj kontekstualni sistem oglašavanja a to je Google AdSense preko koga možete zaraditi finu svotu novca u zavisnosti od dosta faktora.

Šta pretstavlja Google AdSense za webmastere?

Google Adsense je kontekstualni program kojim Google omogućuje webmasterima da na svoje sajtove postavljaju oglase Google oglašivača (oglašivači ili oni koji plaćaju da se njihova reklama pojavi na Google-u), i da za svaki klik na nekoj od reklama dobiju određenu sumu novca. Zarada se deli između Google-a, kao kompanije posrednika, i webmastera na čijim stranicama se pojavljuju oglasi. Cena oglasa, a samim tim vaša zarada varira i zavisi od činjenice koliko je oglašivač platio za svaki pojedini klik.

Kako krenuti sa zaradom preko AdSense-a?

Uslov koji trebate da ispunite da biste zarađivali preko AdSense-a je da imate vlasništvo nad sajtom ili blogom. Takođe,sajt ili blog moraju da imaju par engleskih reči u svom kontekstu kako bi Google prihvatio vaš sajt/blog.

Kada mislite da vaš sajt ima potencijalne šanse da upadne u sistem, onda je vreme da se prijavite za Google AdSense: Prijavite se
Nakon registracije na sajtu, Google-u će biti potrebno vreme da deteljno pregleda vaš sajt i odluči da li će se njihove reklame prikazivati na vašem sajtu. Od dana registrovanja pa do odluke Google-a, da li ste uspeli uspešno da se registrujete ili ne, bi najverovatnije trebalo da prođe par dana (nekada je ovaj process duži).

Ukoliko je registracija prošla u redu, onda vi nakon registrovanja dobijate reklame koje trebate da postavite na svom sajtu ili blogu. Reklame mogu biti različitih razmera. Postoje u rasponu od 125×125 do 728×90 ili 160×600 piksela. Takođe važno je napomenti da oglasi trebaju da se uklapaju u izgled sajta.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

Kako zaraditi na Audio Jungle

Još jedan internet marketplace koja vam pruža mogućnost internet zarade je Envato. U pitanju je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *