Odgovor na: kako pobediti strah od busa

Home Forumi Pitanja i odgovori kako pobediti strah od busa Odgovor na: kako pobediti strah od busa

#16019

Draga Anđela,
moje lično mišljenje vjerovatno može da ti pomogne.
Živjela sam,kao mala,u naselju 12 km udaljenog od moje škole.Svaki dan sam išla i vraćala sam se gradskim prevozom,tj. autobusom.U početku mi je bilo muka od gužve i zatvorenog prostora,ali kasnije sam se navikla.Možda ti vožnja autobusom predstavlja problem jer se ne voziš često.Ja sam mnogo puta i sama osjetila strah od busa,ali ne brini,nije problem koji se ne može riješiti.A evo i kako:
•Kada uđeš u bus,ne razmišljaj o smradu i vrućini.Diši na usta,polako i smireno.Otvori prozore u busu ili zamoli nekog drugog.
•Ako ti inače,ne samo u busu zatvoren prostor predstavlja problem,moguće je da si klaustrofobična.U tom slučaju posjeti ljekara.
•Nepoznati ljudi?Ne obraćaj pažnju na njih,ako ti smetaju ignoriši ili se premjesti negdje drugdje.Ti ljudi vjerovatno,kao i ti putuju negdje i žele samo da popričaju sa nekim jer im je dosadno.
•Kada putuješ,preporučujem ti da ne koristiš mnogo parfem ili jak dezedorans.Može ti doći muka,a ako ti često kada se voziš gradskim prevozom dođe muka,najbolje ponesi kesice za povraćanje
•Još jedna preporuka:kada se voziš žvaći jake žvake,ili kupi kao mali dezedorans iz kog izlazi mirisna tečnost,ukusa sličnog žvaci.To možeš uglavnom kupiti u apotekama.
NADAM SE DA SAM POMOGLA.