kako pobediti strah od busa

Home Forumi Pitanja i odgovori kako pobediti strah od busa

Ova tema sadrži 4 odgovora, ima 3 glasa i poslednji put je ažurirana od strane Dušan Miletić Dušan Miletić 4 godine, 1 mesec ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #16010
  anya
  anya
  Član

  s vremena na vreme imam taj problem,gužva,nepoznati ljudi,zatvoren prostor a ne možeš da izađeš ako prigusti.zato izbegavam da putujem sama,ali taj strah me veoma koči u životu i zbog njega sam propustila mnoge šanse u životu.

  #16018

  Bus ti je jedan od bezbednijih prevoza, ali s tim i nešto sporiji, mada ne mora da znači. Kod nesreća na putu, u busu najlakše možeš da izađeš van lomljenjem stakla onim crvenim čekićem koji je u svakom autobusu na istaknutom vidnom mestu. Kod automobila je opet gvožđe u pitanju pa kod težih udesa teško da može neko sam izaći, zato vatrogasci reaguju sečenjem limarije. Ja nikakvu naprijatnost nisam doživeo u busu od koje bi imao strah, a nadam se i velika većina ljudi. Najgore po meni je kad je neko znojav i neokupan, e to me ubija tj. ceo bus. Ono skoro što je bila bomba na vozača.. jbg to su izolovani slučajevi, budala ima na svakom koraku, svuda su među nama..tako da s te strane male su šanse da budeš u sličnoj situaciji. U svakom slučaju, generalno nemaš nikakav razlog za strah.

  #16019

  Draga Anđela,
  moje lično mišljenje vjerovatno može da ti pomogne.
  Živjela sam,kao mala,u naselju 12 km udaljenog od moje škole.Svaki dan sam išla i vraćala sam se gradskim prevozom,tj. autobusom.U početku mi je bilo muka od gužve i zatvorenog prostora,ali kasnije sam se navikla.Možda ti vožnja autobusom predstavlja problem jer se ne voziš često.Ja sam mnogo puta i sama osjetila strah od busa,ali ne brini,nije problem koji se ne može riješiti.A evo i kako:
  •Kada uđeš u bus,ne razmišljaj o smradu i vrućini.Diši na usta,polako i smireno.Otvori prozore u busu ili zamoli nekog drugog.
  •Ako ti inače,ne samo u busu zatvoren prostor predstavlja problem,moguće je da si klaustrofobična.U tom slučaju posjeti ljekara.
  •Nepoznati ljudi?Ne obraćaj pažnju na njih,ako ti smetaju ignoriši ili se premjesti negdje drugdje.Ti ljudi vjerovatno,kao i ti putuju negdje i žele samo da popričaju sa nekim jer im je dosadno.
  •Kada putuješ,preporučujem ti da ne koristiš mnogo parfem ili jak dezedorans.Može ti doći muka,a ako ti često kada se voziš gradskim prevozom dođe muka,najbolje ponesi kesice za povraćanje
  •Još jedna preporuka:kada se voziš žvaći jake žvake,ili kupi kao mali dezedorans iz kog izlazi mirisna tečnost,ukusa sličnog žvaci.To možeš uglavnom kupiti u apotekama.
  NADAM SE DA SAM POMOGLA.

  #16264
  anya
  anya
  Član

  Dušane meni uopšte ni na kraj pameti nije da se može nešto loše desiti poput saobračajne nesreće,već mi je strah da meni ne bude dobro,tipa muka mi je,kako da povraćam,kako sad da zaustavim bus,sramota me od silnih ljud koji će me popreko gledati,šta ako padnem u nesvest i sijaset drugih glupavih misli koje mi prolaze kroz ludu glavu.
  Hvala Ana,mislim da mi tvoji saveti mogu pomoći.

  #16275

  ААааа па ништа онда, има таблете против повраћања у свим апотекама. Најмањи проблем.

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.