Kako proveriti euro3 normu za automobile?

Home Forumi Pitanja i odgovori Kako proveriti euro3 normu za automobile?

Ova tema sadrži 4 odgovora, ima 3 glasa i poslednji put je ažurirana od strane Milos Manasijev Milos Manasijev 4 godine, 3 meseci ranije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)
 • Autor
  Članci
 • #12553
  Stefan
  Stefan
  Član

  Zanima me kako proveriti euro 3 normu za automobile?

  #13086

  Budi malo precizniji, nije mi baš najjasnije šta hoćeš da kažeš. Mislio si na to kako da proveriš da li tvoj motor ispunjava euro 3 standard?

  #13133

  Ovde možeš naći to što te interesuje: http://www.amss-cmv.co.rs/euro3.html
  Tu imaš tri pdf dokumenta, npr možeš videti koje su oznake na motoru za euro 3 motor.

  #13981
  Natasa
  Natasa
  Član

  Najjednostavniji i najlaksi nacin za utvrdjivanje „ekoloske podobnosti“ automobila jeste uvid u tzv. COC (Certificate of Conformity) dokument, koji bi trebalo da ima svaki automobil trenutno vozen na evropskom trzhistu a koji zadovoljava minimum Euro 3 normu o kvalitetu izduvnih gasova. Mada u ovom dokumentu nije jasno ispisano da automobil zadovoljava Euro 3 normu, vec je upisana „sluzbena oznaka“ ovog standarda, samo postojanje ovog dokumenta znaci da doticni auto zadovoljava Euro 3 normu, posto COC dokument nije izdavan za Euro 2 i starija vozila.
  Jos jedan pouzdan nacin za utvrdjivanje ekolohke podobnosti vozila je da se zainteresovano lice obrati zvanicnom uvozniku doticnog brenda. Uvoznik moze kontaktirati proizvodjaca, i na osnovu broja sasije i broja motora od istog (proizvodjaca) traziti informaciju da li je automobil „ekoloski cist“.

  U inostranstvu se ovo isto moze uraditi ako se obrati specijalizovanoj ustanovi, kao sto je TUV u Nemachkoj. Kad se sluzbeniku izdiktiraju brojevi, on ce kroz bazu podataka proizvodjaca moci da proveri apsolutno sve u vezi doticnog automobila, ukljucujuci tu i zadovoljene ekoloske norme i kriterijume.

  #14223

  Pa ja msm da to kod nas može da se proveri u AMSS – auto moto savezu Srbije.

Gledanje 1 članaka - 1 do 5 (od 5 ukupno)

Morate biti prijavljeni da biste odgovorili u ovoj temi.