Kako negovati kožne rukavice

Štednja je prvi uslov ka napretku. Zato je potrebno da svoje stvari čuvamo i održavamo kako bi ih što duže koristili i očuvali njihovo prvobitno stanje. To pravilo važi i za kožne rukavice, za zimu, teretanu, biciklizam, motociklizam..

kozne rukavice

Kako negovati kožne rukavice

  1. Svetle rukavice od jelenske ili svinjske kože, mogu se prati u mlakoj sapunici. Sapunica treba da bude od specijalnog sapuna za pranje finog rublja.
  2. Nakon pranja, rukavice treba uviti u čistu krpu, (peškir, čaršav.. ) kako bi se što bolje osušile i ocedile. Naročito treba paziti na rukavice od svinjske kože i trljati ih suvom krpom da budu skoro sasvim suve jer inače mogu ostaviti fleke i mrlje od vode.
  3. Da bi se što bolje osušile nakon pranja, treba ih ostaviti na čistu površinu (peškir, krpa, čaršav, stara pamučna majica..) i ne mesto gde ima velike cirkulacije vazduha, najbolje na promaji ili na terasi gde duva vetar, ali nikako da budu izložene suncu da koža ne bi ispucala.
  4. Pre nego što budu sasvim suve, treba ih malo protrljati kako bi koža dobila svoj prvobitni sjaj i elastičnost.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dušan Miletić

Avatar photo
Професор физичке културе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *