Kako izgubiti nevinost (za devojke)

Gubljenje nevinosti je česta tema koja brine i plaši mlade žene, uzrokuje zabrinutost pa čak i nesavladiv strah pri svakom pokušaju intimnog fizičkog kontakta. Čitav niz mitova i izmišljotina o vašem prvom putu je najverovatniji uzrok tog straha. Dobro predznanje i razumevanje sopstvene anatomije i fiziologije, kao i prethodna vežba pre ,,velikog dana’’ su od krucijalne važnosti za vas da biste bezbolno i uz uživanje izgubili nevinost.

Zablude u vezi sa himenom. Većina ljudi veruje da je himen deo tela koji će pući, izazivajući bol i krvarenje kod devojaka pri prvom seksualnom odnosu. Ovo je mit. Himen je membrana koja prekriva ulaz u vaginu. U svakom slučaju, on ima rupu u sebi, kroz koju menstrualna krv curi napolje. Kod devojaka u pubertetu, himen može da pukne i u toku sporta, masturbacije ili pri stavljanju tampona. Čak i ako ne pukne, himen će se vremenom dovoljno rastegnuti tako da će olakšati prvi odnos, što će ga učiniti manje bolnim i sa vrlo malo krvarenja (ili čak bez krvarenja) kada muški polni organ prodre u vas. U drugu ruku, možete i obilno krvariti. To je takođe prirodno, tako da se nemojte plašiti.

Zašto onda malo boli? Istina je da će eventualno probijanje himena izazvati veoma mali bol pri prvom seksualnom odnosu. U većini slučajeva, to su unutrašnji mišići vagine koji mogu izazvati bol i neprijatnost. Zabluda da je vaša prva noć uvek veoma bolna i neprijatna, podsvesno utiče na grčenje vaših mišića, i samim tim otežava penetraciju. Stoga, bol u suštini izazivaju zablude i nervoza. Ali ne brinite zato što postoji prirodan i lak način da to prevaziđete.

Važno je da ste sigurni da ste spremni da preduzmete ovaj korak. Zapamtite da će i odnos u vezi između vas i partnera promeniti, preći će iz tinejdžerske ljubavi u mnogo dublju i intimniju vezu. Takođe, uverite se da vi (kao i vaš partner) niste primorani da preduzmete ovaj korak. Ukoliko odlučite da to ne želite da uradite, imate pravo da jednostavno kažete ,,ne’’ i da vas partner zbog toga poštuje.
Kako izgubiti nevinost

Kako izgubiti nevinost

  1. Upoznajte se sa svojom anatomijom, načinom na koji funkcioniše, lokacijom i kakav je osećaj na dodir. Odštampajte sliku ženskih unutrašnjih i spoljašnjih genitalija, naučite ime svakog organa i njegovu funkciju.
  2. Izučite sopstvenu anatomiju. Kada ste sami u svojoj sobi, skinite odeću, uzmite ogledalce i sedite na krevet, sa ispruženim nogama. Možda ćete trebati da pomerite stidne dlake kako biste imali bolji pogled na vaše genitalije, ali to nije neophodno.
  3. Uporedite sopstvenu anatomiju sa slikom koju ste odštampali i prvo probajte sa dodirivanjem spoljašnjih polnih organa. Navikavajte se na dodir i osećaj.
  4. Ukoliko želite, probajte da masturbirate. Zapamtite da nije obavezno da odmah osetite zadovoljstvo ili da doživite orgazam, prvo spoznajte sopstvenu reakciju na stimulaciju tog dela tela. Gledajte ili čitajte nešto što će vas uzbuditi, ukoliko to želite.
  5. Probajte da stavite jedan ili dva prsta prethodno premazana lubrikantom, ukoliko vam se to čini ugodnim. Možete osetiti određenu dozu otpora, nelagodnosti ili čak blagog bola dok to radite. U tom slučaju, opustite mišiće (slično kao kad idete da mokrite) i promenite pravac svog prsta. Uglavnom, kada stavite jedan ili dva centimetra unutar vagine više nećete osećati bol. Ovo se dešava jer u tom predelu postoji uzak mišićni prsten.
  6. Budite svesni da vam se možda u početku neće svideti osećaj penetracije, pogotovo ako to pokušavate sa većim falusnim predmetom (seksualnim pomagalom). Možete osetiti nelagodnost, sličnu onoj kao kada vadite tampon ali imajte na umu, ovo je savršeno normalno. Kada ovo budete češće probavali, osećaj neprijatnosti će na kraju nestati i zameniće ga osećaj zadovoljstva.
  7. Probajte da radite neke opuštajuće vežbe ne bi li opustili unutrašnje mišiće. Kada se osetite spremnim da po prvi put spavate sa partnerom, upamtite da budete smireni, koristite dosta lubrikanta, i krenite sa penetracijom tek kada se zaista uzbudite.
  8. Produžite predigru pre nego što pristupite vaginalnoj penetraciji. Predigra je sama za sebe prijatna radnja koja može da se završi orgazmom. Za mnoge žene, mnogo je lakše da se mentalno i fizički rasterete za vaginalnu penetraciju nakon predigre, uključujući oralan seks. Različite vrste predigre takođe pomažu partneru da otkrije šta ga uzbuđuje.
  9. Opustite se ukoliko vam penetracija izaziva bol. Bol, dosta često, može pre biti mentalni ili psihički nego fizički. Što ste više uplašeni, to ćete biti napetiji/nervozniji. Strah ima direktan uticaj na vaše mišiće i izazvaće otpor kao i bol koji možete iskusiti. Kada se osetite lagodno, u društvu partnera u kog imate poverenja i kad ste sigurni u svoju odluku da stupite u odnos, osetićete veliko olakšanje. Važno je da imate na umu da ne osete sve devojke bol pri prvom seksualnom odnosu, nego samo nelagodnost ili osećaj na koji nisu navikle.
  10. Za muškarce. Kako devojci skinuti nevinost.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

Kako uzbuditi muškarca u seksu

Muškarce je uglavnom lako uzbuditi, ali ima i onih kojima treba malo više vremena i …

Jedan komentar

  1. Jedno pitanje!Posto trebam da stupim u odnos sa momkom i to mi je prvi put,pa me zanima ako partner koristi kondom,da li moze doci do trudnoce???? :D

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *