Kako koristiti tampon

Kako koristiti tampon ili pak uložak? Pitanje koje mnoge mlade dame sebe pitaju kada ulaze u pubertet. Mnoge od njih se odlučuju za ovo drugo jer ne znaju kako da koriste tampon ili su isuviše stidljive da bi nekoga pitale. Postoji mnogo razloga zbog kojih se možete odlučiti za korišćenje tampona ili uložka, a to što ne znate kako da koristite tampon, definitivno ne bi trebalo da bude faktor koji će biti odlučujući. Kako koristiti tampon

1) Pazarite pravi tip tampona. Mogu se naći sa plastičnim, koji su lakši za umetanje, ili kartonskim aplikatorima. Tamponi se takođe razlikuju po mogućnosti upijanja i trebali bi da se odlučite za one super tampone jedino kada krvarite najviše u toku perioda.

2) Perite ruke pre i posle umetanja tampona.

3) Prilikom umetanja tampona, noge neka vam budu odvojene i blago povijene u kolenima. Možete jednu nogu da podignete na dasku toaleta, ili čak možete sesti na nju ako vam je tako zgodnije.

4) Držite središnji deo aplikatora tampona, tako da deo tampona na koji je prikačena vrpca bude okrenuta od vas. Najčešće je na tamponu obeleženo mesto gde možete staviti svoje prste, ali bi u svakom slučaju to mesto trebalo da se odnosi na deo gde se cev tampona širi.

5) Pozicionirajte tampon na ulazu vaginalnog otvora. Možda ćete trebati da otvorite usne vagine kako bi došli do otvora.

6) Lagano gurnite aplikator tampona u unutrašnjost vaše vagine sve dok vam prsti ne dodirnu telo i spoljašnji deo ne bude u potpunosti u unutrašnjosti vaše vagine. Ovo je najteži deo celog procesa i možda će vam trebati više puta da umetnete tampon unutra. Probajte da se opustite; ukoliko se isuviše stegnete možete da samo sebi da otežate. Takođe, nemojte da umetate tampon isključivo uspravno, pokušajte da nađete ugao pod kojim ćete bez suvišnog pritiska umetnuti tampon.

7) Umetnite unutrašnji deo aplikatora u spoljašnji deo, gurajući tampon u unutrašnjost vagine na taj način. Ukoliko vam tampon smeta i stvara nelagodnosti, to je verovatno zato što ga niste lepo umetnuli u unutrašnjost vagine i moraćete da ga izvadite i pokušate ponovo.

8) Izvucite aplikator napolje, vodeći računa da vrpca tampona bude van vagine. Nju ćete iskoristiti za vađenje tampona.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

Kako ublažiti pms simptome

PMS simptomi poznati kao predmenstrualne tegobe su problemi sa kojma se skoro svaka žena suočava …