Kako se koriste lubrikanti

Lubrikanti su sexualna pomagala koja se koriste u slučaju da je vagina suvlja i da bi se smanjilo trenje za vreme seksualnih odnosa. Još prostijim rečima rečeno lubrikanti se koriste za podmazivanje za vreme sexa. Potreba za lubrikantima može biti iz više razloga. Obično je to u slučaju kada je vagina suvlja, a razlozi za to mogu biti mnogobrojni. Da bi izbegli „struganje“ i čak moguće povrede kožice polnog organa, možete se opredeliti za lubrikant. Većina kondoma ima na svom vrhu malo lubrikanta ali to često zna biti nedovoljno pa se zato koriste i dodatna pomagala. I sada dolazimo do vašeg pitanja…

Kako se koriste lubrikanti

Kako se koriste lubrikanti?

1)Pre nego što vam objasnimo kako se koriste lubrikanti, morate znati koji da odaberete. Jako je bitno da se odlučite za lubrikant koji je na bazi vode, jer ćete u suprotnom biti izloženi opasnosti da se vaš kondom ošteti. Ako ne znate koji su na vodenoj bazi, vrlo često to možete pročitati na samoj etiketi proizvoda ili jednostavno upitati prodavačicu da vam pomogne. Nemojte se stideti, to samo može biti plus ako je neka slatka prodavačica u pitanju :)

2) Ako lubrikant želite koristiti u kombinaciji sa kondomom, prvo naravno morate staviti kondom. Obavezno povedite računa da za to vreme održite dobru erekciju. Uzmite lubrikant i istisnite malo na vrhove prstiju i sve to dobro utrljajte na vaš penis odnosno kondom. Ako baš želite, možete staviti i malo lubrikanta na vaginu vaše partnerke. Tako ćete svakako učiniti da što lakše klizi.

3) Kada sve dobro utrljate, polako gurajte vaš penis. Osetićete koliko sve ide lakše i bolje, „kao podmazano“ :) Samo što je u ovom slučaju to i stvarno urađeno.

4) Lubrikante možete koristiti ne samo za slučaj suve vagine, već i čisto radi zabave. Iz dana u dan lubrikanti su sve popularniji i više ni oni nisu tabu tema, tako da ako vam fali malo svežine u vezi i da želite irpobati nešto novo – zašto da ne, samo napred. I javite kako je bilo :)

5) Obratite pažnju da ne pomešate tradicionalne lubrikante sa novim preparatima za povećanje penisa :)

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

Kako ublažiti pms simptome

PMS simptomi poznati kao predmenstrualne tegobe su problemi sa kojma se skoro svaka žena suočava …