Kako ublažiti pms simptome

Kako ublažiti pms simptomePMS simptomi poznati kao predmenstrualne tegobe su problemi sa kojma se skoro svaka žena suočava jednom mesečno i većina traži načine kako ih ublažiti. Preko promena raspoloženja, čestog nezadovoljstva i potištenosti, oštih bolav u stomaku pa sve do pojava akni, nadutosti i bolava u grudima. Svi oni su posledica promena u radu hormona tokom tih dana. Uz sledeće savete možete ublažiti bar neke ako ne i sve od ovde navedenih dobro poznatih pms simptoma.

1) Rasporedite svoje obroke i trudite se da poštujete svoj plan. Ne preskačite ih jer na taj način šokirate svoj organizam koji je najosetljiviji u danima PMS-a. Na ovaj način ćete sprečiti želju za slatkišima koja je opravdana u tim danima. Kolika god ona bila, izbegavajte da jedete slatko jer povišen nivo šećera je glavni uzrok vaših tegoba.

2) Jedite što više voća, povrća i ribe, izbegavajući masnu i presoljenu hranu. Ovako čete dovesti svoj organizam u zdravije stanje, pa shodno tome i smanjiti PMS simptome. Od ulja koristite isključivo maslinovo u svojoj ishrani jer ono dokazano ublažuje tegobe.

3) Tokom PMS jedite više koštunjavog voća i povrća i integralnih žitarica. Izbegavajte alkohol, kafu i cigarete.

4) Kao poslednju opcija u prevazilaženju svojih bolova neka vam bude poseta lekaru. On vam može prepisati lekove pomoću kojih će se vaši problemi znatno smanjiti. Zbog štetnosti svakog leka, prvo se potrudite da na prirodan način prevaziđete bol. Lekovi koji se najčešće koriste u ovakvim slučajevima su: Caffetin Menstrual ili klasični brufen za ublažavanje bolova.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

Kako koristiti tampon

Kako koristiti tampon ili pak uložak? Pitanje koje mnoge mlade dame sebe pitaju kada ulaze …