O kakopediji

Naziv sajta Kakopedija oslikava želju autora da napravi prvu internet enciklopediju članaka na našim prostorima, nalik na Wikipedia-u, ali sa uputstvima na temu uradi sam. Bez teorije, naučnih radova i sličnih tekstova koji vas samo mogu zamoriti i skrenuti sa puta na kom ste sigurno da biste nešto zaista naučili.

Cilj

Cilj sajta je kvalitetna edukacija. Obzirom da se edukacija može ostvariti na više načina mi ćemo se uvek truditi da budemo praktični i konkretni. Svi napisani članci imaju How To (Kako) uputstva sa rešenjima za određene probleme. Ne možemo biti kao Wikipedia, ali obzirom da i sitnice život znače, tako ćemo i mi malim savetima sigurno nekome pomoći.

Trudićemo se da na naš sajt uvek bude bez: politike, negativnih misli, psovki, promocije i reklama.

Nastojaćemo da što je moguće više popunimo sve moguće kategorije iz oblasti života sa kvalitetnim člancima i uputstvima.

Komentari

Svaki dobronameran i iskustven komentar na sajtu je dobrodošao i trenutno dozvoljavamo samo registrovanim članovima da komentarišu. Stoga, slobodno se registrujte i dajte svoj doprinos člancima.

Komentari neće biti brisani ili promenenjeni ni u jednom slučaju osim ako ne sadrže vređanje, nepristojan govor, bilo kakvu mržnju ili imaju reklaman karakter. Dakle zaboravite na samo-promociju u komentarima, osim ako linkovi nisu zaista relevantni i korisni za članak.

Pomoć i pitanja

Jedan od ciljeva Kakopedije je da pomogne svojim posetiocima. Ukoliko imate bilo kakvo pitanje i potrebno vam je rešenje za neki problem, a niste ga našli na našem sajtu, napravili smo sekciju gde možete postaviti pitanje. Postavljeno pitanje je dostupno našim autorima, koji vrlo brzo pronalaze i pišu konkretne odgovore.

Autori

Kao što ste možda primetili, već imamo lepu zajednicu autora koji pišu na našem sajtu i tako pokušavaju da pomognu drugima. Postati autor nije ništa teže od same registracije na sajtu. Nakon što ste postali član možete i vi postati autor koji će imati svoj kutak za pisanje na ovom sajtu.

O čemu mogu pisati kao autor?
Apsolutno o bilo čemu. Neophodno je samo da tekst tj. članak sadrži konkretna rešenja sa uputstvom na temu o kojoj se piše. Napisali smo i uputstvo za pisanje kako biste imali određene smernice prilikom pisanja, kao i pravila za objavu članka.

Ukoliko nemate ideju za pisanje članka, onda posetite sekciju gde zapisujemo pitanja na koja su naši posetioci zatražili odgovor.

Šta mogu dobiti kao autor?
1. Pre svega mogućnost da podelite svoje znanje sa drugima i tako pomognete.
2. Možete steći i dobru reputaciju kao autor, te vas neko može kontaktirati radi poslovnog angažmana. Da, da, zašto da ne? Imali smo do sada takve slučajeve.
3. Imamo razvijen sistem nagrađivanja autora i članova po kom vrlo brzo možete steći šansu da svoje znanje unovčite. Trenutno svoje autore i članove nagrađujemo uplatama kredita za mobilnu telefoniju, ali uskoro pripremamo mnogo vrednije i zanimljivije nagrade.

Autorska prava

Svi objavljeni radovi na Kakopediji su njegovo vlasništvo, osim ako nije drugačije napisano, i nalaze se pod Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported licencom. Sve radove koji su vlasništvo Kakopedije možete da umnožavate, distribuirate i preuzimate pod određenim uslovima:

1. Imenovanje. Morate priznati i označiti autorstvo dela na način kako je specificirao autor ili davatelj licence.
2. Nekomercijalno. Ne smete koristiti radove sa ovog bloga u bilo kakve komercijalne svrhe
3. Bez prerada. Ne smete menjati, preoblikovati ili na bilo koji način modifikovati radove sa ovog bloga.

Ukoliko želite koristiti sadržaj za druge svrhe, možete me kontaktirati da se dogovorimo. Za svako neovlašćeno korišćenje sadržaja rizikujete da budeš sudski gonjen.

Još pravila, ali dosta detaljnije.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.