Kako koristiti prezervativ (kondom)

Prezervativi, ukoliko se pravilno koriste, jedan su od najboljih načina na koji može da se spreči neželjena trudnoća i prenošenje polnih bolesti. Njih ima u raznim veličinama i stilovima i za razne svrhe. Prodaju se i lako su dostupni u svakom supermarketu, apoteci, kao i u diskontima. Ima ih u automatima na aerodromima, čak i u toaletima mnogih restorana.
kondomi

  1. Da bi bili kvalitetniji i duže trajali, prezervative držite u kutiji na hladnom, suvom mestu. Obratite pažnju na rok upotrebe; rizik od pucanja se povećava ukoliko je istekao rok upotrebe ili ukoliko nije pravilno čuvan.

    Ako učite vizuelno, možda je bolje da pogledate snimak kako se koristi prezervativ. Prezervativ ne stavljajte na svoj jezik, jezik vaše(g) partnerke (partnera), ili u usta, jer se tako možete ugušiti i umreti. Prezervativ za muškarce je dizajniran samo za određeni deo tela.

  2. Ako prezervativi nisu podmazani, potrebno je da nabavite lubrikant. Nabavite lubrikant na bazi vode, jer je većina prezervativa napravljena od lateksa i pući će ako se koristi sa lubrikantom na bazi ulja. Ako ste vi ili vaša partnerka alergični na lateks, nabavite alternativne poliuretanske prezervative.
  3. Mnogi ljudi se žale da im stavljanje prezervativa kvari raspoloženje, ali, postoje načini da se održi ritam, a da ne ugrozite svoje zdravlje (pogledajte Savete).
  4. Penis obavezno mora biti u erekciji. Pakovanje nemojte otvarati makazama ili zubima da prezervativ ne biste oštetili.
  5. Prezervativ držite u jednoj ruci, a koren penisa drugom. Ako niste obrezani, povucite kožicu nazad. Stavite kondom na glavić penisa, tako da rezervoar na vrhu ostane da viri. Uhvatite za vrh rezervoara i rukom odmotajte prezervativ preko penisa. Skroz ga odmotajte. Vazduh koji je ostao u prezervativu, ako je ostao, može izazvati pucanje.
  6. Ako prezervativ nije dovoljno podmazan, veći je rizik od pucanja. Po želji, možete dodati lubrikante.
  7. Aktivnosti prekinite odmah nakon ejakulacije. Pre nego što izvučete penis, rukom držite osnovu prezervativa i dok tako držite, izvucite penis.
  8. Prezervativ polako skinite sa penisa i dalje ga držeći prezervativ za osnovu, ali se obavezno okrenite od partnerke. Ejakulaciona tečnost u kontaktu sa ženskim genitalijama može izazvati trudnoću ili preneti polne bolesti. Ako želite, vežite čvor pri osnovi prezervativa, kako biste bili sigurni da će sperma ostati unutra.

Obavezno nabavite prezervative odgovarajuće veličine. Ako prezervativ ne odgovara, preporučuje se zamena.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

skidanje grudnjaka

Kako devojci skinuti grudnjak jednom rukom + VIDEO

Potreban je određeni stepen veštine da bi se devojci otkopčao brushalter bez napora. Iako je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *