Kako očuvati pozitivan pogled na život

Pob Branton je izjavio: „Misao nas je zarobila, misao nas može osloboditi.“ Postoje mnogobnojne afirmacije na temu pozitivnog razmišljanja, energije privlačnosti, moći želje i zahvalnosti. Sve one se mogu sažeti u jednu osnovnu ideju koja glasi: „Slično se sličnom raduje“, ili poznatu i fenomenalnu izreku našeg starca Tadeja „Kakve su ti misli, takav ti je život“.

pozitivan zivot

Kako očuvati pozitivan pogled na život

Jedno je zajedničko uspešnim muškarcima i ženama: svi oni čvrsto veruju svojim idejama i željama i pristupaju njihovoj realizaciji sa verom da će uspeti. Znači, oni veruju da će se njihovi ciljevi ostvariti, pa i onda kada se suočavaju sa naizgled nepremostivim preprekama. To je negde i suština uspeha pozitivnog načina razmišljanja. Verovati u pozitivan ishod i onda kada postoje naizgled nepremostive i nerešive prepreke. Jednom rečju, verovati da će posle kiše sinuti sunce. Ili najbolje rečeno, ne sumnjati u to.

Pozitivno razmišljanje mora postati vaš jedini način razmišljanja. Pozitivno mišljenje ne sme da ima alternativu. Ako dozvolite i šačici straha i obeshrabrenosti da uđe u vaš um, ona će se samo proširivati i ništa vam dobro ne može doneti. Pozitivan pogled na život ne može rešiti sve životne probleme koje se nekada mogu pojaviti u vasem životu, ali negativno gledanje na život, vam sigurno ne može doneti ništa dobro.

Kada stalno budete razmišljali o ljubavnim brodolomima, ekonomskoj neizvesnosti, strahu od dobijanja otkaza, strahu od smrti, strahu od smrti člana voljenih osoba, šta drugo možete da očekujete da vam se desi. A sa druge strane, ako budete razmišljali o ljubavi, pažnji, dobiti, ekonomskom blagostanju, prijateljstvu, zdravlju, opet ću vas pitati, šta mislite da vam se može desiti. To je jednostavan zakon univerzuma da privlačite ono o čemu razmišljate. Zakon privlačenja je jedan od najprijemčljivijih zakona kvantne fizike, jedan od najpopularnijih i nesumnjivo jedan od onih koji vam počinje menjati život za trista šezdeset stepeni i to na bolje, naravno.

Postavlja se pitanje, kako učiniti da nam se po glavi ne vrzmaju negativne misli. Tako što ćete ih ignorisati, tako što ih nećete dodatno komentarisati, pothranjivati, analizirati. Tako što ćete ih zameniti pozitivnim stvarima. Dobar način da odstranite negativne misli iz svog života je da uklonite iz vaše okoline sve što bi moglo da vam probudi negativne misli i emocije. Nekada to može biti izbegavanje televizijskog programa koji širi defetizam i nečitanje novina koje šire negativnu energiju – od politike do crne hronike, zatim izbegavanje negativnih osoba, takozvanih enegretskih vampira.

Samo pozitivno razmišljanje učiniće da vam misli budu lepe i afirmativne, ali da biste suštinski promenili svoj život potrebno je da pored sanjarenja, odnosno razmišljanja o pozitivnom i lepom pređete i na konkretnu akciju. Znači da uradite to što vas čini veselom osobom, da upišete kurs koji želite, da prionete na posao koji je pred vama, da ne pokleknete zato što postoje prepreke, da učite, da se razvijate. Jednostavan primer za to je kada vežbanjem dođete do željene fizičke kilaže, da biste to održali potrebno je da i dalje nastavite da vežbate i da se hranite zdravo.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sarenalaza

Avatar photo
Pozitivna osoba, dobar čovek, odan prijatelj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *