Kakopedija > Internet > Kako razlikovati hakere

Kako razlikovati hakere

Haker je neko ko ima nadprosečno znanje o računarima, koje koriste za pravljenje programa i razvitak računarske industrije. Danas se termin haker pogrešno tumači. Haker je postao naziv za krakere i lamere (script kiddies).
hakeri

Kako razlikovati hakere

 1. Lameri su starije i mladje osobe (deca) koje se ne razumeju mnogo u računare i koriste već napravljene programe. Drugi naziv za lamere je script kiddies.
 2. Krakeri su osobe koje se bave razbijanjem zaštitnog koda (šifri), neovlašćeno pristupanje tim računarima ili web- sajtovima i kradjom podataka.
 3. Svi hakeri se dele u tri grupe:
  White hat: stručnjaci za sigurnost, otkrivaju i otklanjaju sigurnosne propuste na softveru ili nekom web- sajtu. Ono čto oni rade je legalno.
  Black hat: krakeri.
  Gray hat: takoreći to je prevrtljivi haker, koji je mešavina white hata i black hata.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 11, prosek: 3,18

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Luka Milosevic

Jedan komentar

 1. Stefan Ivković

  Lameri su obični cheateri jer nemaju nikakvog iskustva, oni koriste gotove programe da varaju u igricama, a retko da rade nešto veće!

Ostavite odgovor