Kako funkcionišu Google naočare

Dok smo do skoro gledali holivudske SF filmove u kojima glumci nose Hi-Tech naočare pomoću kojih dobijaju raznorazne informacije, mislili smo da je to daleka budućnost. Ipak, kompanija Google nas je iznenadila svojim revolucionarni otkrićem. Google naočare su dostupne na tržištu.
google-naocare

Kako funkcionišu Google naočare

  1. Google naočare su napravile pravu revoluciju u domenu komunikacija i Interneta. Projekat Google Glass je započeo pre tri godine inženjer Babak Parviz u Google laboratoriji. Google naočare su prvi put testirane u aprilu 2012. godine. U maju je prikazan prvi snimak, napravljen u 720p HD rezoluciji.
  2. Dizajn naočara je moderan, futuristički i veoma sofisticiran. Napravljene su od laganih materijala, kao što su aluminijum i plastika, i imaju objektiv koji se nalazi ispod desne obrve. Praviće se u nekoliko različitih boja.
  3. Da bi aktivirali naočare, prvo treba pritisnuti dugme koje se nalazi sa strane i koje je osetljivo na dodir. Zatim treba da uspravite glavu, i date glasovnu komandu: „Ok glass“ („OK Naočare“). Google naočare se konektuju na internet putem Wi-fi mreže (802.11b/g). Osim toga, uređaj koristi Bluetooth mrežu ili 3G i 4G mrežu.
  4. Većinu komandi zadajete putem vašeg glasa. Zadavanjem glasovne komande, možete da slikate sve što vidite ili da snimite video (720p HD video). Za sada, glasovne komande podržavaju samo engleski jezik.
  5. Naočare imaju u sebi ugrađen i GPS čip. Veoma je važno napomenuti da je displej ovog uređaja osmišljen tako da ne ometa korisnika u ostalim aktivnostima. Znači ne zaklanja vam vidno polje dok radite nešto drugo. Ako ne zadajete nikakve komande, displej naočara se gasi.
  6. Iako su i laici i stručnjaci do skoro prognozirali revoluciju u domenu Smart telefona i tehnike osetljive na dodir, pojava Googl naočara je promenila sve. Više ne moramo da tražimo telefon po džepovima ili drugim delovima prostorije, niti da skrećemo svoju pažnju na kucanje.
  7. Kompanija Google svakog meseca usavršava svoj izum, tako da se očekuje da će uskoro Google naočare moći da nose ljudi koji inače nose dioptriju. Svi koji imaju telefone Android 4.0.3, moći će da ih koriste. Osim toga, razmatraju se amandmani Zakona o saobraćaju, koji se odnose na slobodno korišćenje Google naočara tokom vožnje.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija
Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Džajević-Zlatičanin

Avatar photo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *