Kako izabrati gps uređaj

Kako izabrati gps uređajTržište GPS uređaja je danas gušće nego ikad i zato je sve teže izabrati onaj odgovarajući. Proizvođači nude širok spektar različitih GPS sistema po različitim cenama, potrebno je da raspolažete dobrim informacijama prilikom kupovine jednog ovakvog uređaja.
U ovom tekstu vam donosimo mali vodič kroz karakteristike gps uređaja koje vam mogu pomoći u kupovini:

1) Tipovi i cene – Prvo morate biti načisto kakav tip GPS-a vam je potreban. Tipovi uređaja variraju od jednostavnih uređaja, dovoljno malih da stanu u džep, do komplikovanijih sistema sa velikim ekranom za navigaciju automobilom ili brodom. Cene se kreću od 50 pa do par hiljada eura. Ukoliko unapred znate šta je to što želite od vašeg sistema, to će vam umnogome smanjiti broj mogućih opcija za kupovinu.

2) Mogućnosti – Veličina kao i kvalitet slike displeja je jedna od prvih karakteristika koje koristite kod uporedbe. Izaberite uređaj sa jasno čitljivim ekranom, zatim krenite sa uporeživanjem garancije, veka trajanja baterije, mogućnosti za iščitavanje mapa, mogućnošću Bluetooth povezivanja, glasovnom navigacijom, i brojem dozvoljenih tački interesovanja. Ukoliko kupujete prenosni uređaj, izvadite ga iz kutije i proverite da li ste zadovoljni njegovim dimenzijama i težinom.

3) Mogućnost učitavanja novih mapa – Uvek je dobro obratiti pažnju na način na koji proizvođači pružaju mogućnost učitavanja novih mapa. Većina proizvođača omogućuje da se baza podataka osveži samo jednom novim mapama, i ovu mogućnost najčešće možete iskoristiti samo jednom i to u vremenskom periodu od 30 do 60 dana nakon kupovine. Unošenje novih mapa u bazu podataka može da bude skupo, i ponekad košta isto koliko i novi GPS uređaji, tako da se pobrinite da iskoristite mogućnost besplatnog update-a u vremenskom roku koji je za to predviđen.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.
Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.