Kako hodati na rukama

Kako hodati na rukamaKako hodati na rukama? Ovo je pitanje koje je okupiralo većinu nas kada smo bili mali. Neki od nas su u međuvremenu ovladali ovom veštinom, dok neki još uvek trebaju još mnogo da vežbaju. Hodanje na rukama je mnogo lakše nego što ste mislili. Doduše, potrebno je dosta vežbe kako bi naučili da gornji deo tela držite uspravno.

1) Nađite ravnu površinu. Takođe bi bilo lepo da ovo vežbate na nekoj površini koja će donekle amortizovati vaše eventualne padove. Vežbajte na mekoj travi ili na strunjači u teretani.

2) Nađite nekog druga koji će biti tu pored vas da vam pomogne ukoliko ne budete mogli sve da izvedete sami.

3) Uradite stav na rukama. Podignite ruke iznad glave i raširite ih u širini ramena. Iskoračite unapred i stavite šake na zemlju i istovremeno podignite noge u vazduh.

4) Sastavite noge i ispružite ih u člancima sa prstima uprtim u plafon kako bi održali ravnotežu. Ovo će vam biti lakše da izvedete ukoliko ne nosite cipele.

5) Hodajte na rukama stavljajući jednu ruku ispred druge. Vaš pomagač bi trebao da bude u blizini kako bi poveo računa o tome da ništa ne prevrnete ili ne preturite nešto. Istovremeno, on ne bi trebao da vam bude preblizu kako vam ne bi smetao u vežbi.

6) Radite na mišićnoj masi gornjeg dela tela kako bi bili u mogućnosti da hodate duže. Možete se odlučiti za bilo kakav vid treninga za gornji deo tela, ili možete da nastavite da vežbate stav na rukama. Neki ljudi čak mogu da rade i sklekove dok stoje na rukama. To im pomaže da povećaju snagu svojih ruku i grudi.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.