Kako hipnotisati osobu

Hipnoza je proces kada mentalno stanje osobeKako hipnotisati osobu može biti umnogome preokrenuto da prihvati naložene instrukcije. Možete hipnotisati osobu čineći nju ili njega opuštenim i koncentrisanim. U članku koji sledi objasnićemo vam ukratko kako hipnotisati osobu.

1) Stavite osobu da udobno sedne u stolicu u opuštenoj atmosferi. Ne tražite od nje ili njega da legne u sobi jer postoji mogućnost da osoba zaspe.

2) Neka svetlo u sobi bude prigušeno i počnite da pričate osobi umirujućim glasom. Zamolite osobu da zatvori oči i diše duboko.

3) Zamolite ispitanika da se koncentriše na različite delove tela tako što ćete reći: ’’Koncentriši se na svoje ruke, oseti kako ti se mišići opuštaju’’. Zamolite osobu da se koncentriše. Podstaknite vašeg ispitanika pozitivnim izjavama.

4) Ispitajte ispitanika o njenim ili njegovim problemima ili skrivenim uzrocima problema. U stanju transa, osoba će otkriti njegove ili njene brige. Ponovite ceo proces za 10 ili 15 minuta.

5) Sugerišite nešto ispitaniku. Postarajte se da prolazite mentalnom procenom ispitanika nekim kreativnim savetom.

6) Dovedite ispitanika u normalu. Da biste to uradili, izbrojte od jedan do deset polako i zamolite ispitanika da otvori oči polako. Pričajte manje mirujućim tonom dok brojite.

7) Primetićete promene na ispitanikovom telu. Ako su mu oči crvene ili mišići lica zajapureni, disanje promenjeno ili ako su mu prsti stegnuti, to znači da je ispitanik bio hipnotisan.

8) Popričajte o iskustvu cele seanse kada se ispitanik vrati u normalno stanje.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Marković

Avatar photo
Zvezde su moji putokazi. Volim da proučavam odnose između ljudi.

3 komentari

  1. Pokusala sam da hipnotisem svog brata ali nisam uspela da ga ,odhipnotisem ‘ … Ako tvoj nacin ,odhipnotisanja’ ne upali sta da radim , da ga polivam ladnom vodom, da mu lupam samara ili sttaa :(

  2. Avatar photo

    Uh pomalo je teško, ali ja to neću pokušavati! :)

  3. Ni meni nije uspelo hipnotisanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *